onsdag 5 juni 2013

Fotografiska museet; Kommande utställning


 
 

Sjung om studentens lyckliga dag...

 
Om du letar present till någon som tar studenten i år vill vi tipsa om alla fotoböcker som vår butik rymmer. När man ska ut i livet kan det vara bra med lite konstnärlig vägledning! Ett annat tips är ett medlemskap i Fotografiska Familjen. Under ett år kan studenten se fotoutställningar i världsklass och fundera över framtiden!

---> Kolla in vår webshop
---> Läs mer om medlemskap
 
 
 
 
 

Sista chansen: Ruud van Empel

 
På lördag är sista dagen som ni kan se utställningen Pictures don't lie med Ruud van Empel. Ruud van Empel har under de senaste åren utvecklats till en av samtidens mest originella fotografiska konstnärer och har i sin digitala bildbehandling utvecklat en unik arbetsmetod. Av hundratals fotografiska fragment sammanställer han bilder som ser helt verklighetstrogna ut men som samtidigt frammanar en värld som aldrig existerat i den här formen.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
 

Tips för ikväll: Vem är den största kulturnörden?

 
Ikväll är det äntligen premiär för kulturquiz på Fotografiska! Samla vännerna eller kollegorna för en rolig utmaning där alla kan bidra med sin kunskap. Frågorna vandrar i kulturens alla hörn, från gamla barnprogram, design, filmmusik och klassiska målningar till popkonst och låttexter. Vem är den största kulturnörden?

Vi kommer under sommaren, på onsdagar, varva kulturquiz med att Karin Adelsköld roastar sommaren (Bitch 2013). Håll koll i vårt kalendarium för att se vad som händer vilken onsdag.

När: 5 juni, klockan 19.00. Vid bra väder på uteserveringen (inget inträde). Vid dåligt väder är vi uppe i bistron (ordinarie inträde till museet, medlemmar gratis).

---> Håll koll på kalendariet
 
 
 
 

© Motohiko Odani

 

Kommande utställning: Motohiko Odani

 
Time Tomb
13 juni - 25 augusti

Motohiko Odani är en av Japans mest betydelsefulla och inflytelserika samtida konstnärer. Han går ständigt vidare i sitt utforskande med metaforer och symboler och kombinerar fotografi med video, installation och skulptur. Utställningen på Fotografiska är ett unikt tillfälle att se och framförallt uppleva en av vår tids mest omskrivna konstnärer.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Vattenvägen till Fotografiska

 
Från och med den artonde juni kan man guppa över vågorna till Fotografiska. Djurgårdsfärjan kommer att avgå från Slussen och lägga till vid kajen framför museet. Avgång var tjugonde minut, varje dag under hela sommaren.
 
 
 
 

© Emma Svensson

 

Kurstips i sommar: Konsertfoto

 
Är du från 15 år och uppåt, har du nu en unik chans att delta i en konsertfoto-workshop på Fotografiska ledd av Emma Svensson (grundare av bildbyrån Rockfoto). Kursen äger rum under 2013 års We are Sthlm (tidigare Ung 08-festivalen) i Stockholm. Du får fotopass som ger dig tillgång till att fotografera från fotodiket under We are Sthlm, föreläsningar av och med Emma plus teoretisk genomgång av konsertfototeknik inklusive bildbehandling på Fotografiska.

Kursen passar perfekt för dig som är både musik- och fotointresserad!

---> Läs mer om kursen
---> Läs mer om We are Sthlm
 
 
 
 
 

Dansa på Fotografiska hela sommaren

 
Tillsammans med SalsaAkademien dansar vi Lindy Hop eller Salsa varje söndag med kanske Stockholms vackraste utsikt; vyn mot Skeppsholmen, Gamla Stan och Djurgården. Nu på söndag är det dags för säsongens första tillfälle!

På premiären blir det Lindy hop. Lindy hop eller som den förr kallades i Sverige, Jitterbugg, föddes i Harlems danshallar och nattklubbar under swingeran på framförallt 30- och 40-talet.

Vare sig du är nybörjare eller proffs är du varmt välkommen till oss varje söndag klockan 16.00. Inled eller avrunda med dans och passa däremellan på att se våra aktuella utställningar! För att se vilken dansstil det blir respektive söndag, håll koll på vårt kalendarium.

---> Läs mer i kalendariet


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...