fredag 14 juni 2013

Fotografiska museet; Ny utställning


 
 

Ny utställning: Motohiko Odani - Time Tomb

 
Vi är stolta över att presentera utställningen Time Tomb med den japanske konstnären Motohiko Odani. Utställningen tar avstamp i jordbävningen som drabbade Tohoku 2011 och innehåller fotografi, skulptur och installationer. I verket på bilden har Odani tappat sig på 1,4 liter blod och injicerat i såpbubblor. Bubblorna med blod är en metafor för den mänskliga kroppen, de svävar långsamt i luften och spricker när de möter en vägg; en representation av hur skört det mänskliga livet är i relation till naturens krafter.

Motohiko Odani är en av Japans mest inflytelserika samtida konstnärer. Han har deltagit i många utställningar och biennaler världen över, och 2003 blev han som en av två konstnärer utvald att representera Japan i den 50:e Venedigbiennalen.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
 

Prisade Sayan Isaksson sätter menyn på Grill

 
När White Guide tidigare i år utsåg landets bästa restaurang föll valet på Esperanto, Stockholmskrogen som kocken Sayan Isaksson öppnade 2006. Ända sedan starten har utmärkelser och Michelin-stjärnor regnat över restaurangen, och 2009 invigdes även prisade suhshisystern Råkultur.

Den femtonde och sextonde juni gästspelar Sayan Isaksson på Fotografiskas uteservering Grill.

Under gästspelet har Grills gäster möjlighet att köpa ett signerat exemplar av Sayans senaste kokbok Diversions. Boken kom till i samband med öppningen av Råkultur, med tanken att skapa en slags hybrid mellan en vanlig kokbok och en coffee table-bok.

Sayan Isaksson gästspelar på Grill kl. 11.30 - 21:00 både lördag och söndag.
 
 
 
 

© Helmut Newton

 

Ny utställning: Helmut Newton

 
Helmut Newton var banbrytande på ett många gånger provocerande sätt och bröt mot de modemediala konventionerna, i en pendelrörelse mellan rått reportagefoto, film noir och suggestiv surrealism. Utställningen på Fotografiska är en en retrospektiv presentation av en av vår tids mest inflytelserika fotografer inom mode- och reklamfotografi. Utställningen är producerad i samarbete med June Newton och Helmut Newton Foundation.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© JH Engström

 

Masters of Photograhy: JH Engström & Antonio D'Agata

 
Missa inte att vi h har två nya workshops under rubriken Masters of Photography. Fotografiska Akademin har tidigare i denna serie presenterat bland andra Mary Ellen Mark, Sarah Moon, Albert Watson och Anders Petersen som workshop-ledare. Nu är det dags för JH Engström och Antoine D'Agata att inspirera dig att utvecklas som fotograf. Skynda att boka din plats om det här låter som något för dig, Masters of Photography-platserna går alltid åt snabbt.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Tereza Vlckova

 

Vinnaren av SPWK 2013 Portfolio Award

 
Den tjeckiska fotografen Tereza Vlckova har tilldelats Stockholm Photography Week 2013 Portfolio Award. Förutom att visa sina fotografier på Fotografiska får hon ta emot 2 500 euro i prispengar. Juryn bestod av museiintendenter och redaktörer från hela världen. Från och med i torsdags, till och med 23 juni, kan du se Vlckovas fotografier på Fotografiska.

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
---> Se mer på Vlckovas hemsida
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Vattenvägen till Fotografiska

 
Från och med den artonde juni kan man guppa över vågorna till Fotografiska. Djurgårdsfärjan kommer att avgå från Slussen och lägga till vid kajen framför museet. Avgång var tjugonde minut, varje dag under hela sommaren.


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...