tisdag 25 juni 2013

Fotografiska museet; Vill du ställa ut?


 

© Max Plunger

 

Vill du ställa ut på Fotografiska i sommar?

 
Vilka olika slags familjebilder finns det 2013? Ta ett kort på en familj, vare sig det är en kärnfamilj, stjärnfamilj, regnbågsfamilj eller någon helt annan slags familj, och delta i en utställning som kommer hänga längs med Fotografiskas långsida (mot vattnet) hela sommaren.

Från fotografins födelse till dagens digitala revolution, har bilden av familjen varit ett återkommande motiv. Familjebilder hänger på hemmets väggar, står inramade på skrivbord i kontorslandskap och finns sparade i våra datorer. Genom våra familjebilder kan vi lära känna oss själva och förstå samtiden.

Hjälp oss att bredda definitionen av vad som är en familj genom att delta med alla möjliga slags familjebilder som existerar 2013!

---> Läs mer om utställningen
---> Ladda upp din bild här
 
 
 
 

© Håkan Elofsson

 

Ny utställning: Håkan Elofsson

 
Bombay Boulevard
28 juni - 11 augusti

Utställningen Bombay Boulevard visar bilder från Håkan Elofssons återkommande resor till Bombay och skildrar människans ständiga påhållande. Vi håller på och håller på och håller på. Det skulle kunna vara någon annanstans i världen, men nu är det en resa utmed Bombay Boulevard.

Håkan Elofsson började som kopist för Christer Strömholm, han tog starka intryck av Anders Petersens personliga förhållningssätt till fotografi vilket han sedan praktiserade under många år på reportagetidningen ETC.

Utställningen på Fotografiska är en resa för alla sinnen efter Bombay Boulevard. Du hamnar mitt i det myllrande folklivet på Bombays gator, du känner dofter och omsluts av gatans soundtrack. Vi ställs ansikte mot ansikte med den pågående vardagen i stillbilder och film. Vi betraktar och blir betraktade.

Vad fan håller jag på med? Trettio års fotografisk moral landar som en klump i magen. Jag sitter i en taxi med nervevad ruta, söker intuitivt händelser i det pågående vardagslivet. Jag funderar medan jag fryser ögonblicket, ifrågasätter mitt tillvägagångssätt, mig själv som fotograf och människa. Vem är jag som sitter i en taxi och fotograferar fattigdomen i Bombay?

- Håkan Elofsson

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© Håkan Elofsson

 

Inbjudan till vernissage

 
I anslutning till att vi öppnar utställningen med Håkan Elofsson har vi möjlighet att bjuda in 150 medlemmar på vernissage. Vernissagen äger rum på torsdag kväll (27 juni) och börjar vid 18.30. Det är först till kvarn som gäller och det krävs att du är medlem i Fotografiska Familjen (ta med ditt medlemskort!). Efter sommaren kommer det dyka upp fler tillfällen för dig som medlem att komma på vernissager hos oss, så håll utkik i mejlinkorgen i augusti!

---> Anmäl dig här
 
 
 
 

© Serkan Günes

 

Kurstips: Lär dig fotografera natur

 
Nu har du chansen att tillsammans med den prisbelönta fotografen Serkan Günes, utforska konsten att fotografera natur, med fokus på teori, teknik och bildseende.

Under den här teoretiska workshopen (27 juli) lär du dig att hantera och arbeta med det befintliga ljus som naturens olika fantastiska platser och händelser har att erbjuda.

Serkan Günes har som förste svensk vunnit det prestigefyllda: Eric Hosking Award som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Naturvårdsverket har utnämt Serkan Gûnes till Årets Naturfotograf 2009. Han är vida publicerad i Skandinavien, Turkiet, England, Frankrike, Tyskland, Holland och Japan.

---> Boka din plats här
 
 
 
 
 

Kulturquiz på vår uteservering

 
På onsdag är det dags för kulturquiz på Fotografiska igen! Kom förbi och njut av sommarkvällen på vår uteservering. Samla vännerna eller kollegorna för en rolig utmaning där alla kan bidra med sin kunskap. Frågorna vandrar i kulturens alla hörn, från gamla barnprogram, design, filmmusik och klassiska målningar till popkonst och låttexter. Vem är kvällens största kulturnörd?

När: 26 juni, klockan 19.00. Vid bra väder på uteserveringen (inget inträde). Vid dåligt väder är vi uppe i bistron (ordinarie inträde till museet, medlemmar gratis).
 
 
 
 
 

Masters of Photograhy: JH Engström & Antonio D'Agata

 
Missa inte att vi h har två nya workshops under rubriken Masters of Photography. Fotografiska Akademin har tidigare i denna serie presenterat bland andra Mary Ellen Mark, Sarah Moon, Albert Watson och Anders Petersen som workshop-ledare. Nu är det dags för JH Engström och Antoine D'Agata att inspirera dig att utvecklas som fotograf. Skynda att boka din plats om det här låter som något för dig, Masters of Photography-platserna går alltid åt snabbt.

---> Läs mer och boka


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...