lördag 22 juni 2013

Moderna museet; Glad sommar!

Spendera sommaren på Moderna Museet Malmö!
 

Glad sommar!
Nu är sommaren här. Under midsommarhelgen håller vi stängt fredag och lördag men på söndag har vi återigen öppet 11 - 18. Resten av sommaren har vi öppet som vanligt och oavsett om det regnar eller solen skiner kan du ta en titt på våra utställningar Scandinavian Pain, Lögner om måleri och John Melin Exercices Visuels.

 

En lada med Munch. Foto: Jan Pagh Hansen
 

Scandinavian Pain: Ragnar Kjartansson, Edvard Munch
En fullskalig nybyggd lada klädd i ett rosa skimmer från en elva meter lång neonskylt med texten Scandinavian Pain möter den som går in i Turbinhallen på Moderna Museet Malmö. Verket är signerat den isländske konstnären Ragnar Kjartansson, som i ladan har hängt ett drygt 40-tal verk av norske nationalikonen Edvard Munch. Mötet mellan dessa konstnärer, melankoli och en liten dos schlager utgör grunden för sommarens stora utställning på Moderna Museet Malmö.

Utställningen pågår 3 maj - 25 augusti
 

Lögner om måleri
Frågan dyker då och då upp - är måleriet fortfarande ett gångbart och trovärdigt konstnärligt medium? Med elva verk ur Moderna Museets samling diskuterar utställningen Lögner om måleri just måleriets mening och om det går att måla utan pensel.

Medverkande konstnärer: Tauba Auerbach, Gardar Eide Einarsson, Wade Guyton, Alex Israel, Sergej Jensen, Jutta Koether, Klara Lidén, Michel Majerus, Monika Marklinger, Marianna Uutinen och Fredrik Vaerslev.

Utställningen pågår 9 mars - 25 augusti


 
Alex Israel, Untitled (Flat), 2012 ©Alex Israel. Foto: Moderna Museet/Prallan Allsten
 

John Melin Exercices Visuels
John Melin var en pionjär inom grafisk formgivning och även verksam som konstnär. Han samarbetade ofta med Anders Österlin under namnet Melin & Österlin (M&Ö) och de låg bland annat bakom många uppmärksammade reklamkampanjer, kataloger och affischer för Moderna Museet, framför allt på 1960-talet. Utställningen fokuserar på Melins konstnärliga produktion under 1980-talets första år.

Utställningen pågår 3 maj - 25 augusti
 
John Melin, Utan titel, 1978 © John Melins samling. Foto Prallan Allsten/Moderna Museet
 

Från en tidigare Familjesöndag.
 

Familjesöndag: Söndag med Munch
30 juni går nästa Familjesöndag av stapeln. Den här gången tar vi en titt på den norske konstnären Edvard Munch. I en lada i vår stora Turbinhall hänger konstverk av honom. En del är i färg, några är svartvita. Det finns hundar, människor och landskap. Vad finns det mer att se? Vi går på en minivisning i utställningen! Sedan fortsätter vi in i Verkstan för att skapa egen konst och experimentera med färg, kol och pennor.

Grupperna startar kl. 11.15, 13.30 och 15.00. För barn från 2 år och uppåt.
 


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...