torsdag 11 juli 2013

Moderna museet i Malmö; Sommarscen Malmö + Familjesöndag

Valby Vokalgruppe inleder Sommarscen på Moderna Museet. Foto: Nina Mouritzen

 

Sommarscen Malmö på Moderna Museet
16 juli, 23 juli och 30 juli 21.00

Under tre tisdagkvällar i juli står Moderna Museet Malmö värd för Sommarscen Malmö. Först ut är körfenomenet Valby Vokalgruppe.

Klockan 21.00 på tisdag 16 juli står danska kören Valby Vokalgruppe på scen på Moderna Museet Malmös innergård. De har blivit kända för att göra minimalistisk och monoton musik med sina stämmor som instrument och instrumenten som stämmor. De inleder tre kvällar av utomhusbio och liveakter som Moderna Museet Malmö presenterar i samarbete med Sommarscen Malmö.

Program
16 juli
21.00 Valby Vokalgruppe
22.00 Konstfilm ur Moderna Museets samling

23 juli
21.00 KiraKira
22.00 Grandma Lo-Fi: The Basement Tapes of Sigrídur Níelsdóttir

30 juli
21.00 Senyawa
22.00 Calling The New Gods – Senyawa live in Java

Läs mer om akterna här.

Fri entré. Alla aktiviteter sker utomhus på Moderna Museet Malmös innergård. Ta gärna med egen picknick, Stures bröd- och soppcafé håller även öppet med sitt vanliga sortiment.

 

Från en tidigare Familjesöndag.
 

Familjesöndag: Seriesöndag
28 juli är det dags för nästa Familjesöndag på Moderna Museet Malmö. Då handlar det om serier. Konstnären Edvard Munch visste förmodligen inte vad en serie var. Numera är vi mer vana vid serier. Den här söndagen tar vi en titt på Edvard Munchs bilder som hänger i utställningen Scandinavian Pain. Sedan använder vi samma bilder som början, mitt och slut på våra egna serier som vi skapar i Verkstan. Vi tänker: Vad händer i bilden? Vad hände precis innan detta? Och vad händer precis efteråt? Till vår hjälp tar vi pennor, kritor, papper och, det viktigaste av allt, vår fantasi.

Tre grupper per tillfälle, med start kl. 11.15, 13.30 och 15.00. För barn från 2 år och uppåt.

Max 15 barn per grupp, alla barn måste ha en ansvarig vuxen som följer med till Verkstan. Biljetter går inte att förboka utan finns att hämta från kl. 11 i receptionen den aktuella dagen. Familjesöndagarna är gratis men vuxna betalar inträde till museet.Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...