lördag 10 augusti 2013

Fotografiska museet; Höstens fotokurser!


 

© Emma Svensson

 

Fotografering I - varannan vecka

 
Fotografering I varannan vecka har vi gjort för dig som vill fotografera på egen hand och som har mer tid just varannan vecka. Du får en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande, men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande. Fotografering I ojämna veckor passar bra för dig som vill ha kunskap som fungerar, men inte känner ett stort behov av att gräva ner dig i detaljer.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Kamilla Kraczkowski

 

Fotografering II: Bild, helgworkshop

 
Du kan de tekniska och bildmässiga grunderna. Nu vill du utvecklas och börja leta dig fram till en egen bildstil. För dig har vi gjort Fotografering II: Bild. Nu handlar det inte längre om att förstå tekniska begrepp och kompositionsregler. Den här gången är det du och dina bilder som står i centrum.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 
 

Digitalkameran - så funkar den

 
Kursen är gjord för dig som nyligen skaffat en digital systemkamera (eller kompaktkamera där du själv kan ändra bländare, slutare och ISO), och inte riktigt vet hur du ska använda den. Här går vi igenom kamerans grundläggande funktioner och du lär dig också hur du med enkla knep kan åstadkomma bättre bilder i ditt fotograferande.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© JH Engström

 

Fåtal platser kvar: JH Engström

 
Under rubriken Masters of Photography presenterar Fotografiska Akademin JH Engström och Antoine D'Agata. Akademin har tidigare i denna serie haft bland andra Mary Ellen Mark, Sarah Moon, Albert Watson och Anders Petersen som workshop-ledare. Vill du lära av de allra bästa? Skynda i så fall att boka din plats!

Platserna till workshoppen med Antoine D'Agata är tyvärr slut men det finns ett fåtal platser kvar till den med JH Engström. Passa på att ta chansen att lära av en av de bästa!


---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Tips: Fotografering för föräldralediga

 
Det här är Fotografiska Akademins mest lättsamma kurs, specialgjord för dig som står mitt uppe i livet med en kamera i handen och ett nyanlänt barn på armen. Kursen tar sitt avstamp trettio år in i framtiden. När du sitter och bläddrar i dina bildalbum år 2040, vilka bilder från idag vill du se? Vad kommer att beröra dig mest? Och framförallt, hur kan ditt barn använda bilderna för att förstå sin egen bakgrund och personliga historia? Råkar det vara så att du själv inte har ett barn på armen kanske du känner någon som det här skulle kunna passa. Tipsa gärna!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 
 

Fotolärare i fokus: Emma Svensson

 
Emma Svensson, grundare av bildbyrån Rockfoto, är prisbelönt fotograf som även arbetar med att föreläsa och undervisa inom fotografi, här på Fotografiska och runt om i landet. Emma är grundare av webbmagasinet Radar och arbetar som bildredaktör på Rodeo.net. Emma har nyligen haft utställningen I kroppen min - Om Kristian Gidlund, en utställning som bestod av fotografier hon tagit av Sugarplum Fairy-medlemmen, från tiden som rockstjärna till att idag kämpa mot cancer. På Fotografiska är Emma lärare i en rad olika kurser, bland annat Fotografering I, Bildbehandling i Elements och fortsättningskursen Fotografering II.

---> Kolla in höstens alla kurser
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet