söndag 25 augusti 2013

Fotografiska museet; Inbjudan till vernissage


 

© Marcus Bleasdale

 

Ny utställning: Farming out of Poverty

 
Den världsberömde fotojournalisten Marcus Bleasdale har under en månad rest runt i Afrika och Latinamerika för att belysa de insatser som görs för att skapa ekonomisk tillväxt i jordbrukssektorn.

Bleasdale har tidigare varit aktuell på Fotografiska med en utställning där han gick i fotspåren efter Joseph Kony, ledare för Herrens Motståndsarmé. Marcus Bleasdale är en dokumentärfotograf som använder sina bilder för att påverka beslutsfattare världen över. Hans arbeten om mänskliga rättigheter och konflikter har visats för USA:s senat och representanthus, FN, samt det brittiska parlamentet. Hans fotografier har också publicerats i bland annat New Yorker, New York Times, TIME, Newsweek och National Geographic.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Kurstips: Fotografering för föräldralediga

 
Det här är Fotografiska Akademins mest lättsamma kurs, specialgjord för dig som står mitt uppe i livet med en kamera i handen och ett nyanlänt barn på armen. Kursen tar sitt avstamp trettio år in i framtiden. När du sitter och bläddrar i dina bildalbum år 2040, vilka bilder från idag vill du se? Vad kommer att beröra dig mest? Och framförallt, hur kan ditt barn använda bilderna för att förstå sin egen bakgrund och personliga historia?

Råkar det vara så att du själv inte har ett barn på armen kanske du känner någon som det här skulle kunna passa. Tipsa gärna!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 

Tips: Vinprovning ikväll på uteserveringen

 
Ikväll kan ni återigen kombinera fotokonst med vin hos oss. Inled med en vinprovning på vår uteservering och avrunda med att se våra utställningar. Vi börjar vid 18.00 med att prova olika viner från Rioja. Li Berger från Enjoy Wine är här med fem viner från Baron de Ley. Vinerna ni får prova är Blanco, Rosado, Reserva, Gran Reserva och Finca Monasterio.

Att delta i vinprovningen kostar 100 kr, då får du prova alla fem vinerna. För att se våra utställningar tillkommer ordinarie inträde (men det går bra att bara komma till uteserveringen för att delta i vinprovningen). Ingen föranmälan krävs, så det är bara att samla ihop vännerna eller kollegorna för en härlig sensommarkväll!

När: Ikväll (23 augusti) klockan 18.00.

Passa också på att bli ett fan till Enjoy Wine på Facebook!

---> Bli ett fan här
 
 
 
 
 

Säsongspremiär: Karin med vänner

 
Den 28 augusti är det dags för säsongens första Karin med vänner. Efter en varm och skön sommar ute på Grill flyttar vi nu in, vi håller till i lokal F1, på entréplan.

Kvällen gästas av Anna Blomberg och Jesper Rönndahl. Anna slog igenom för den breda publiken i tv-serien Kvarteret Skatan där hon bland annat spelade karaktären Kåta Gun. Hennes imitationer av till exempel Hollywoodfruarna. Jesper känner ni igen från P3-program som Morgonpasset, Pang Prego och just nu Institutet med Karin och Jesper. I TV har han medverkat i Gabba Gabba, Telefonsupporten, Centralskolan och programledare för TV3:s Extra Extra.

När: 28 augusti, klockan 19.30, ingång Fotografiskas huvudentré. Ordinarie inträde, medlemmar gratis.
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Uteserveringen stänger: Skördefest!

 
Hösten närmar sig och vår uteserveringen stänger för det här året. Men först vill vi fira av den fantastiska sommaren vi har haft med en ordentlig fest. Det blir en skördefest i dagarna fyra, en hyllning till alla grönsaker och rotfrukter som skördas just nu!

För fiskälskare finns nyrökt makrill, för köttätare helgrillar vi unggris och för grönsaksälskare blir det bland annat svampeufori!

Ta med en vän och njut av de sista sommardagarna på vår fina uteservering med Stockholms vackra inlopp som fond.

Besöker du oss under helgen välkomnar vi dig till vår foodmarket med lokala, ekologiska och närodlade grönsaker till försäljning!

När: Torsdagen 29 augusti - Söndagen 1 september. Försäljning av grönsaker sker under lördagen och söndagen, men från och med torsdag kan du komma och njuta av riktigt god tillagad mat på vår uteservering!
 
 
 
 
 

Säsongspremiär: Paul Svenssons brunch

 
En av fördelarna med att sommaren lider mot sitt slut är att en massa härligt mysiga höstaktiviteter har sin början. Paul Svenssons mycket omtyckta brunch är en sådan. Den 7 september är det äntligen dags!

Maten som serveras är som vanligt tillagad av förstklassiga råvaror och i största möjliga mån ekologiskt och närproducerat.

Brunchen äger rum i vår stora Matsal med Stockholms vackraste utsikt. Man sitter vid runda bord om tio tillsammans med andra gäster, vi kallar dem "Community tables".

Inled ditt besök med fotokonst och avrunda helgen med brunch!

---> Läs mer och boka (bokar du brunch i förväg ingår inträdet till museet)
 
 
 
 

© Pieter Hugo

 

Inbjudan till vernissage: Pieter Hugo

 
Medlemmar i Fotografiska Familjen är välkomna till öppningen av utställningen This Must Be the Place den 29 augusti (utställningen öppnar för allmänheten dagen efter). Pieter Hugo kommer närvara under kvällen samt delta i ett samtal med Fotografiskas utställningsansvariga, Min-Jung Jonsson.

Det finns ett begränsat antal platser, så om du vet att du vill gå rekommenderar vi dig att anmäla dig på en gång. Om du inte är medlem, eller om ditt medlemskap gått ut, kan du fortfarande anmäla dig till öppningen och teckna ett nytt medlemskap på plats.

Om Pieter Hugo:

Pieter Hugo växte upp i ett land präglat av rasmotsättningar. Under apartheid i Sydafrika ansågs bara vita fullvärdiga medborgare medan de svarta blev segregerade, marginaliserade och illa behandlade. Pieter Hugo har engagerat sig i att berätta personliga historier om förbisedda människor. Han porträtterar personer med albinism, kringvandrande grupper som visar upp tämjda hyenor för att tjäna sitt levebröd, skådespelare i världens tredje största filmindustri och spåren efter folkmordet i Rwanda. Över tid har Hugos fotografiska verk utvecklats till att omfatta mer konceptuella teman, men Hugo har hela tiden förblivit trogen sina konstnärliga rötter. Fotografiska har äran att för första gången presentera en utställning som visar verk från hela Pieter Hugos konstnärskap.

När: 29 augusti, klockan 18.30, ingång Fotografiska huvudentré

---> Anmäl dig öppningen
---> Läs mer om utställningen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet