tisdag 20 augusti 2013

Moderna museet i Malmö; Sista chansen, Sovjethippies, höstens stora utställning, Malmöfestivalen och Familjesöndag!

Foto: Olle Enqvist
 

Sista chansen!

Under sommaren har Moderna Museet Malmö visat en fullskalig lada, verk av Edvard Munch, Ragnar Kjartanssons rosa neonverk, formexperiment av John Melin samt verk som på olika sätt diskuterar måleriets mening. När sommaren snart slår över mot höst börjar utställningarna att lyda mot sitt slut. Så missa inte tillfället att besöka dem igen!

Den 25 augusti är sista chansen att se:

Scandinavian Pain: Ragnar Kjartansson, Edvard Munch
John Melin Exercices visuels
Lögner om måleri

 

Vladimir Tatlin, Modell till monument till III:e internationalen, 1919-1920, rekonstruktion 1968/1976 © Vladimir Tatlin. Foto: Moderna Museet/Albin Dahlström
 

Ryskt avantgarde och Sovjethippies

Den 26 augusti påbörjar vi en omfattande byggperiod för att kunna presentera höstens utställningar. Den 14 september öppnar ytterligare en djupdykning i Moderna Museets samling, precis som de senaste åren. Denna höst lyfts det banbrytande ryska avantgardet från början av förra sekelskiftet. Möt verk av tongivande konstnärer som Malevich, Kandinsky, Popova, Rodtjenko och Tatlin, och se rysk affischkonst.

Samma dag öppnar även en mindre utställning som dokumenterar och analyserar den psykedeliska hippierörelsen i Estland under Sovjettiden. Utställningen presenterar intervjumaterial, fotografier och artefakter som fångar tidsandan i 70-talets Estland.

Kort sagt - välkommen till en rysk höst på Moderna Museet Malmö!

Ryskt avantgarde - Visioner om en framtid
Sovjethippies: Estlands psykedeliska underground under 1970-talet

Obs! Under byggperioden 26 augusti-13 september är museet helt stängt för besökare.

 

Foto: Gisela Fleischer
 

Verkstan flyttar ut på Malmöfestivalen

Under Malmöfestivalen håller våra konstpedagoger i en teaterverkstad. Livet är ett skådespel och varje berättelse har sin kuliss. Skapa en egen karaktär och kulisser i en miniatyrvärld av papper och kartong. Hämta din inspiration från rysk och svensk avantgardekonst och från livet självt!

20-21 augusti, kl. 11-20. Pappershuset, Stortorget.

 

Foto: Gisela Fleischer
 

25 augusti: Familjesöndag
Tema: Saksöndag!

Samlar du på saker som du hittar? I John Melins utställning Exercises Visuels finns det olika objekt som konstnären har samlat på och gjort om till konst. Vissa kan du känna igen. Andra kanske du aldrig har sett förut. Vi börjar med att titta på allt tillsammans. Därefter kan vi skapa egna saker, föremål, grejer och objekt i Verkstan. Vi arbetar med olika sorters material, kanske testar vi sådant vi aldrig provat förut.

Grupperna startar kl. 11.15, 13.30 och 15. OBS! För barn från 3 år och uppåt.

Om Familjesöndagarna

 

Observera att Moderna Museet Malmö är helt stängt under perioden 26 augusti-13 september eftersom vi bygger och förbereder för höstens utställningar.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press