fredag 30 augusti 2013

Stockholms auktionsverk; Lär dig om konst och antikviteter

Lär dig om konst och antikviteter på Antikskolan!


På Antikskolan hittar du kurser i konst-, stil- och kulturhistoria. Vi har både längre baskurser och kortare specialkurser i ämnen som sträcker sig från antiken fram till dagens design och samtidskonst. » Se Antikskolans alla kurser


Antikskolan - termin I
Antiken - rokoko, dagtid. Två terminer.
Antikskolan är en grundkurs som går igenom begreppen renässans, barock, rokoko, gustavianskt och Karl-Johan/empire. Möbler och inredningar är de huvudsakliga studieobjekten, men även konsthantverk tas upp. Föreläsningar varvas med specialföreläsningar och studiebesök.
Moderna skolan
Modernismens genombrott inom arkitektur, formgivning och design - kvällstid.
Kursen sträcker sig över en termin och under tolv tillfällen behandlar den ingående perioden från slutet av 1800-talet fram till och med funkisens genombrott på Stockholmsutställningen 1930.
Konsthistoriska mästerverk
Denna kurs går igenom den västerländska konsten med utgångspunkt i olika mästerverk som har blivit ikoner och för evigt skrivit in sig i konsthistorien.
Kursen gör nedslag i konsthistorien från medeltiden fram till idag
Nutida konst
Kursen behandlar kronologiskt de senaste 50 årens konstriktningar med namn som Andy Warhol, Joseph Beuys, Louise Bourgeois, Charles Saatchi, Öyvind Fahlström och Ernst Billgren. Studiebesök på aktuella utställningar ingår. Terminerna kan läsas var för sig.
Föremålskunskap
Praktisk genomgång av möbler, konsthantverk och måleri på Stadsauktion i Frihamnen och kvalitetsvisningarna på Nybrogatan 32. Utifrån föremålen själva går vi igenom äldre epoker fram till dagens moderna design.
Mer information på: www.auktionsverket.se Alla uppdateringar: Stockholms Auktionsverk


Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Stockholms Auktionsverk

Nyckelord:Stockholm,göteborg,malmö,Auktionsverk,stadsauktion,kvalitetsauktion,online,nätauktion,temaauktion,klassiska,moderna,nutida,fashion,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...