torsdag 26 september 2013

Fotografiska museet; En spännande höst!


 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Hösttips: Passa på att gå en fotokurs!

 
Fotografering I - helgworkshop, har vi gjort för dig som inte alltid har så mycket tid över, men som ändå vill lära dig att fotografera på egen hand. Du får en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande, men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande. Fotografering I - helgworkshop, passar bra för dig som vill ha kunskap som fungerar, men inte känner ett stort behov av att gräva ner dig i detaljer.

---> Läs mer och boka
---> Kolla in alla andra kurser
 
 
 
 

© Paolo Roversi

 

Artist Talk: Paolo Roversi

 
Den 4:e oktober öppnar Paolo Roversis utställning Secrets. Dagen till ära finns det möjlighet att höra honom berätta om sitt konstnärsskap på Fotografiska.

Ända sedan Paolo Roversi flyttade till Paris 1973 har han tillhört de mest inflytelserika och mest efterfrågade modefotograferna i världen. Med sitt poetiska bildspråk i monokroma och vackra färgskalor påminner hans bilder mer om klassiskt måleri än om samtida modefotografi. Med sitt personliga förhållningssätt till mode och den aura av mystik som omger hans bilder har han skapat sin egen värld, någonstans mellan dröm och verklighet.

Var: F1, ingång vid huvudentren
När: 4:e oktober kl. 17.30
Ordinarie pris: 275 kr
Pris för medlemmar: 245 kr

---> Boka biljetter

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© Helmut Newton

 

Sista chansen: Helmut Newton

 
Nu är det bara en helg kvar, på söndag stänger utställningen med Helmut Newton. Så passa på innan det är för sent!
Det är en retrospektiv utställning med en av vår tids mest inflytelserika fotografer inom mode- och reklamfotografi. Helmut Newton var banbrytande på ett många gånger provocerande sätt och bröt mot de modemediala konventionerna, i en pendelrörelse mellan rått reportagefoto, film noir och suggestiv surrealism.
Våra öppetider: 
Torsdag - Lördag: 09.00 -23.00
Söndag - Onsdag: 09.00 -21.00
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Liva upp hösten, ge bort ett medlemskap

 
Som en familj där medlemmarna möts utifrån den gemensamma nämnaren - ett passionerat intresse för fotografi, så ska det kännas. Som medlem betalar du inget inträde under ett år. Det innebär att du får ta del av fler än 20 fotoutställningar, blir inbjuden till utvalda vernissager och upp till tre kvällar i veckan är det livemusik i vår bistro. Som inte det vore nog händer det massor med annat skoj.

Om du redan är medlem kanske du känner någon som du skulle vilka gå till Fotografiska med oftare. Passa på att överraska någon du tycker om genom att ge bort ett medlemskap!

---> Läs mer om medlemskapen
 
 
 
 

© Marcus Bleasdale

 

Sista chansen: Farming out of Poverty

 
Marcus Bleasdale är just nu aktuell med sin utställning Farming out of Poverty som stänger 6 oktober. Bleasdale har tidigare varit aktuell på Fotografiska med en utställning där han gick i fotspåren efter Joseph Kony, ledare för Herrens Motståndsarmé. Marcus Bleasdale är en dokumentärfotograf som använder sina bilder för att påverka beslutsfattare världen över. Hans arbeten om mänskliga rättigheter och konflikter har visats för USA:s senat och representanthus, FN, samt det brittiska parlamentet. Hans fotografier har också publicerats i bland annat New Yorker, New York Times, TIME, Newsweek och National Geographic.

---> Läs mer om Farming out of Poverty
 
 
 
 

© Inta Ruka

 

Kommande utställning: Inta Ruka

 
You and me
5 oktober - 8 december


I över trettio år har Inta Ruka nyfiket och ärligt porträtterat sina landsmän. Med en rad utställningar runt om i världen är hon idag Lettlands internationellt mest uppmärksammade fotograf och hon räknas som en av våra främsta samtida porträttfotografer. Utställningen You and Me på Fotografiska består av fler än 50 verk samt den nya dokumentären Road's End av Maud Nycander.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

© Steve McCurry

 

Artist Talk: Steve McCurry

 
Steve McCurry har varit ett av de mest ikoniska namnen inom samtida fotografi i mer än 30 år. Nu har du chans att gå på hans Artist Talk på Fotografiska i samband med att han utkommer med boken Steve McCurry Untold: The Stories Behind the Photographs.

Steve McCurrys arbete fokuserar på konflikter, försvinnande kulturer, gamla traditioner och modern kultur, men behåller alltid den mänskliga faktorn. Han har fotograferat i över sex kontinenter och i otaliga länder. McCurry har bland annat dokumenterat Iran-Irak-kriget, inbördeskriget i Libanon, Gulfkriget och det afghanska inbördeskriget. Allra mest känd är han för sin bild ”Afghan Girl” som ursprungligen publicerades i National Geographic. Sedan 1986 är McCurry medlem i den ansedda bildbyrån Magnum Photos.

Måndagen den 14:e oktober klockan 17.30 kommer Steve McCurry till Fotografiska för att berätta om sitt fotograferande. Ta tillfället att få ditt exemplar av Steve McCurry Untold signerat av Steve McCurry själv i samband med hans Artist Talk.

---> Läs mer och boka din platsRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet