fredag 6 september 2013

Fotografiska museet; Kommande utställning


 

© Göran Segeholm

 

Kurstips: Ditt Fotografiska år

 
Kursen Ditt fotografiska år är vår längsta kurs hittills, den löper över ett helt år. Den riktar sig till dig som är mycket intresserad av eget fotograferande, men ändå inte är redo att gå en heltids- eller halvtidsutbildning. Om du fotograferar som privatperson eller som en del av ditt jobb spelar ingen roll. Kursen leds av Göran Segeholm, han är fotograf, författare och en av Sveriges mest populära fotolärare. Han är bland annat huvudlärare vid landets mest sökta enskilda högskolekurs, "Fotografi - Visuell kommunikation" vid Högskolan i Jönköping.

I kursavgiften ingår fri entré till Fotografiska, kurslitteratur (3 böcker) samt lunch på kursdagarna.

---> Läs mer om kursen
 
 
 
 

© Pieter Hugo

 

Pieter Hugo i Nyheterna på SVT

 
På en soptipp för kasserad elektronik jobbar unga män och kvinnor med att att utvinna metaller ur elektroniskt skrot. Det är västvärldens konsumtion av elektronik som har sin sista anhalt här. Soptippen ligger i utkanten av huvudstaden Accra i Ghana och heter Agbogbloshie. Bilderna ingår i serien Permanent Error som visas i Pieter Hugos utställning på Fotografiska.

---> Se SVT-nyheternas inslag om Permanent Error
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Säsongspremiär i helgen: Paul Svenssons brunch

 
En av fördelarna med att sommaren lider mot sitt slut är att en massa härligt mysiga höstaktiviteter har sin början. Paul Svenssons mycket omtyckta brunch är en sådan. Den 7 september är det äntligen dags!

Maten som serveras är som vanligt tillagad av förstklassiga råvaror och i största möjliga mån ekologisk och närproducerad.

Brunchen äger rum i vår stora Matsal med Stockholms vackraste utsikt. Man sitter vid runda bord om tio tillsammans med andra gäster, vi kallar dem "Community tables".

Inled ditt besök med fotokonst och avrunda helgen med brunch!

---> Läs mer och boka (bokar du brunch i förväg ingår inträdet till museet)
 
 
 
 

© Pieter Hugo

 

SR Kulturnytt: Om Pieter Hugo och bilden

 
Karsen Thurfjell har mött Pieter Hugo och berättar i ett inslag på Kulturnytt på Sveriges Radio om både bilden ovan och om Pieter Hugo som fotograf.

"Ett vitt medelålders par sitter i en sjavig soffa med en liten svart pojke emellan sig. Jaha, säkert adopterad, urbilden av en kolonial situation. Men så är det inte."

---> Lyssna på inslaget
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Turnering: Vem är stans största kulturnörd?

 
Ni är många som deltagit i sommarens kultur-quiz på vår uteservering. Under hösten flyttar vi av bekvämlighetsskäl upp till bistron på plan 2. Nu kommer du inte bara ha chansen att vinna en gång, vi ställer till med quiz-turnering!

Frågorna vandrar som vanligt i kulturens alla hörn, från gamla barnprogram, design, filmmusik och klassiska målningar till popkonst och låttexter. Skillnaden är att du samlar poäng och om några månader ser vi vem som samlat flest!

Finfina priser ligger i potten (även om erkännandet i det här fallet är viktigare).

När: 11 september, klockan 19.30, i bistron på Fotografiska (Ordinarie inträde gäller, gratis för medlemmar i Familjen)
 
 
 
 

© Paolo Roversi

 

Kommande utställning: Paolo Roversi

 
Light Songs
4 oktober - 12 januari

Ända sedan Paolo Roversi flyttade till Paris 1973 har han tillhört de mest inflytelserika och mest efterfrågade modefotograferna i världen. Med sitt poetiska bildspråk i monokroma och vackra färgskalor påminner hans bilder mer om klassiskt måleri än om samtida modefotografi. Med sitt personliga förhållningssätt till mode och den aura av mystik som omger hans bilder har han skapat sin egen värld, någonstans mellan dröm och verklighet.

Mer info kommer inom kortRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet