onsdag 11 september 2013

KVD Kvarndammen; Nu kan du köpa Arns hem

Har du drömt om att få bo som tempelriddaren Arn Magnusson har du nu möjlighet. Nu säljs byggnader från temaparken Medeltidens Värld i Götene och flera av dem användes vid inspelningarna av filmerna om Arn. Auktionen startar idag på www.kvd.se och avslutas den 19 september.


Medeltidens Värld i Götene utgick från böckerna om korsriddaren Arn, skrivna av Jan Guillou, och flera av parkens byggnader användes som kulisser vid filmatiseringen av böckerna. Parken håller nu på att avvecklas och totalt säljs nu 19 medeltidsbyggnader i åtta olika poster.

Bland byggnaderna finns flera kopior av medeltidshus; som långhus, hönshus, kapell och stugor. Det finns även ett caféhus och en restaurangbyggnad med medeltidsfasad. Förutom medeltidskopior finns även sammanbyggda, förhållandevis moderna, bodar.
Flera av medeltidsbyggnaderna syns i filmerna om Arn. Bland annat det långhus som Arn Magnusson och hans fru Cecilia bor i på sin gård Forsvik, den stora byggnaden från Arnäsgården samt det höga torn som Arn ramlar ner från som barn.
-  Det är byggnader med en väldigt speciell historia och både privatpersoner och näringsidkare har redan visat sitt intresse för att köpa någon eller flera av byggnaderna, säger Joachim Ågren, Affärsområdeschef på KVD.
Byggnaderna säljs genom nätauktion på www.kvd.se. I vissa av husen ingår en del inventarier i köpet. Den som köper byggnaderna får själv stå för nedmontering och frakt.
Mer information och bilder av byggnaderna finns på www.kvd.seMer information på: www.kvd.se Alla uppdateringar: KVD Kvarndammen
Hitta auktionen: Se auktionens hemsida Informations källa: KVD Kvarndammen

Nyckelord:KVD,Kvarndammen,bilauktion,fordonsauktion,konkursauktion,avvecklingsauktion,nätauktion,bilar,båtar,husvagnar,maskiner,finansiering,bilförsäkring,garanti,gratisvärdering,avyttring,förmånsbilar,tjänstebilar,maskiner,varupartier,konkursbon,Göteborg,Stockholm,Linköping,Landskrona,Strängnäs,Filialer,Vimmerby,Åmotfors,Örnsköldsvik/Husum,Östersund,Luleå,Tjörn,Sundsvall,götaland,svealand,norrland


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...