fredag 18 oktober 2013

Fotografiska museet; Kommande utställning


 

© Jill Greenberg

 
I december ställer vi ut Jill Greenberg
Den amerikanska konstnären och fotografen Jill Greenberg utvecklade sitt konstnärskap under den digitala revolutionens barndom. Något som har satt en tydlig personlig prägel på hennes bilder. Idag är hon en av de mest anlitade kommersiella fotograferna i USA, men hennes personliga serier på apor och andra djur liksom den kontroversiella serien End Times med gråtande barn, har väckt ännu större uppmärksamhet och gjort henne känd långt utanför reklamvärlden.
Mer info om utställningen inom kort
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

 

Inled med fotokonst och avrunda med julmiddag!

Fotografiskas julbord har blivit en enorm succé och det är hög tid att boka om du vill ha möjlighet att gå med hela tjocka släkten, eller varför inte som julavslutning med jobbet? Vår matkreatör Paul Svensson har återigen komponerat ett okonventionellt julbord med renodlade smakupplevelser och presentationer. Fokus ligger som alltid på det gröna och närproducerade!
 
 
 

© Hannah Goldstein

 
Snart fullbokat: Höstens och vinterns kurser
Många av våra kurser är redan fullbokade men än finns det platser kvar på några. Om du funderat på att ge dig själv eller någon du gillar en julklapp, är det i värsta fall redan för sent. Kolla in alla våra kurser och se om det finns platser kvar på någon som du tycker verkar spännande!
Ett tips för dig som redan kommit en bra bit i ditt fotograferande är Fotografering III: Utveckla ditt fotografiska seende, som leds av fotografen Hannah Goldstein. Hon har varit en verksam fotograf och konstnär i över tio år. Under en intensiv helg är målet att du ska utvecklas som fotograf!
Kursen äger rum 2-3 november
 
 
 
© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram
 

Quiz-turneringen fortsätter nästa vecka!

Ni är många som deltagit i sommarens kultur-quiz på vår uteservering. Under hösten flyttar vi upp till bistron på plan 2. Nu kommer du inte bara ha chansen att vinna en gång, vi ställer till med quiz-turnering!

Frågorna vandrar som vanligt i kulturens alla hörn, från gamla barnprogram, design, filmmusik och klassiska målningar till popkonst och låttexter. Skillnaden är att du samlar poäng och om några månader ser vi vem som samlat flest!

Givetvis kan man också komma bara en gång för att kora veckans största kulturnörd!

Finfina priser ligger i potten (bland annat en kameran Lumix GX7)
När: 23 oktober klockan 19.30, gratis för medlemmar i Fotografiska Familjen
 
 
 

© Peter Menzel / www.menzelphoto.com 

 

Utställningstips: What The World Eats

Känner du någon som brukar fotografera sin mat och lägga upp på Instagram, eller är du själv skyldig till detta? Fotografen Peter Menzels utställning What The World Eats på Nobels Fredssenter i Oslo bjuder på annorlunda matfoto; hur en veckas konsumtion av mat kan se ut i olika länder i världen.
Utställningen visas 27 september - 23 februari, 2014
 
 
 
 

Nypremiär för klubben F1-6

Nu är det äntligen dags för fler sena nätter på museet. Vår klubb F1-6 har fokus på världens bästa dj:s inom den elektroniska genren. Från 22-04 kommer du kunna dansa dig svettig den 2 november.
Första tillfället gästas vi av: Josh Wink (Live), Subb-an, Genius of Time (Live), LSR, Maya Lourenço, Current Current och Fabian Bruhn (ytterligare en akt tillkommer!).Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet