måndag 28 oktober 2013

Fotografiska museet; Njut av höstlovet!


 
 
 
 

Aktuella utställningar

Besök oss under veckan och njut av fotokonst, komediklubben Karin med vänner, tre konserter, utsikten över Stockholm och riktigt god mat signerad Paul Svensson.
 
Aktuella utställningar:
Pieter Hugo, Inta Ruka, Paolo Roversi och Marcus Bleasdale. 
Öppettider:
9-21 (sön-ons) och 9-23 (tors-lör)
 
 
 
 

På onsdag: Karin med vänner

Nu på onsdag är det äntligen dags för komediklubben Karin med vänner igen. Värdinnan Karin Adelsköld blev utsedd till årets komiker 2011 och bjuder in komiker, tillika vänner, till Fotografiska sista onsdagen varje månad. 
På scen den här onsdagen står inga mindre än André Wickström, Sissela Benn och Jörgen Sjöberg. Passa på att inleda med att se våra utställningar och att sedan avrunda med en kul stund tillsammans. Notera att ingen föranmälan eller bokning krävs för att komma på Karin med vänner. Alla är välkomna!
När: 30 oktober klockan 19.30 
Ordinarie inträde gäller, gratis för medlemmar i Fotografiska Familjen 
 
 
 
 
© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram
 

Konserter torsdag, fredag och lördag

Varje torsdag, fredag och lördag kan du inleda med att se våra fotoutställningar och sedan avrunda i bistron där vi förutom en finfin utsikt har konserter med unga lovande artister. Att ta del av konserterna ingår i ordinarie inträde till Fotografiska.
Torsdag: Skator (live ca 19.00)
Skator är artistnamn för den Umeåbaserade musikern Lina Högström. Det kritikerrosade debutalbumet "Vita Kalla" visade med akustisk gitarr och en särpräglad röst vägen in i en vackert och karg ljudvärld.
Fredag: Emily Forst (live ca 19.00)
Emily Forst är den snabbt stigande stjärnan som är född i  New York men uppvuxen i Glendale, Wisconsin. Hon har alltid varit trogen sina rötter och verkat som en helt självständig konstnär, men har ändå jämförts med storheter som Sheryl Crow, Sarah McLaughlin och Fiona Apple. Hennes debutalbum från 2012, "Here We Go", spelades in i legendariska Avatar Studios, med några av New Yorks bästa sessionsmusiker.
Lördag: Joakim Leion (live ca 19.00)
Joakim sjunger och spelar musik som har en ovanlig intimitet och en stor värme. Varje mening och varje ord har en tyngd som sammanfaller unikt med de vackra och kraftfulla melodierna. Den 22 augusti, tidigare i år, släppte Leion sin första EP ”Lusen i ditt hår.
 
 
 
 
© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram
 

Fåtal platser: Paul Svenssons brunch

Med samma fina utsikt som bistron bjuder på serverar vi Paul Svenssons brunch på lördagar och söndagar. Den är mycket populär och till den kommande helgens bruncher finns det bara ett fåtal platser kvar. Om du vill att höstlovet ska bjuda på både fotokonst och riktigt god mat är det bråttom att boka. Notera att inträdet till Fotografiska ingår i brunchpriset. Om du inte hinner få plats till just den kommande helgens bruncher så finns det som tur platser kvar till de flesta av de återstående bruncherna i november (brunchen har juluppehåll i december).
 
 
 
 
© Mia Galde
 
 

Tips: komma-igång-kurs

Nu har vi precis släppt de första kursstarterna för Fotografering I under 2014. Om du själv både kommit igång - och kanske tagit många steg därefter - kan det vara ett bra tips till dom du känner som du tror skulle vilja att 2014 blev ett år i fotografins tecken!
Du får genom kursen en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande, men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande på egen hand.
Missa inte att du har rabatt på utvalda Fotografering I-kursstarter om du har DN-kort
 
 
 
 
© Elliott Erwitt (utställning öppnar i december)
 
 

Populärt från Facebook

Varje vecka delar vi med oss av intressanta, roliga, vackra eller kort och gott fantastiska fotografi-relaterade saker från nätet. Här kommer en lista som består av 40 historiska händelser (av större och mindre dignitet) fångade på film.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet