tisdag 15 oktober 2013

Göteborgs auktionsverk; Göteborgs Auktionsverk flyttar runt hörnet

I början av 2014 flyttar GÖTEBORGS AUKTIONSVERK från auktionskammaren på Tredje Långgatan 7-9 till nya lokaler på VÄRMLANDSGATAN 2 som ligger mitt emot Stena Lines danmarksterminal på Andreégatan.


Det blir Göteborgs Auktionsverks fjärde flytt sedan starten 1681. När handelsstaden Göteborg fick statligt privilegium att inrätta en auktionskammare hölls verksamheten först i stadshuset. År 1733 flyttades Auktionsverket till en byggnad vid Tullpackhuset och Ostindiska huset på Smedjegatan. Under 1800-talet gick flyttlasset vidare till det gamla gymnasiehuset på Västra Hamngatan. Då man snart växte ur lokalen bestämdes det att man skulle bygga en särskild auktionskammare i det fashionabla Masthugget, det vi idag kallar Linnéstaden. Carl Fahlströms specialritade auktionsbyggnad på Tredje Långgatan stod klar år 1892 och verksamheten har huserat i huset sedan dess.

”Tiderna förändras och vi med dem. Den en gång så moderna auktionsbyggnaden är inte längre ändamålsenlig för en effektiv och nutida auktionsverksamhet. Det har länge varit svårt med logostiken i lokaler utspridda på tre våningsplan. Efter noggrant övervägande flyttar vi nu till nya och bättre anpassade lokaler där vi kan expander a och fortsätta att modernisera vår verksamhet. Den nya affärslokalen är i ett plan i bottenplan och har generösa parkerings- och lastmöjligheter.”, säger VD Lena Hafdell.

Nystarten i nya lokaler firas med en officiell invigningsfest - Grand Opening - lördag 29 mars 2014.

I samband med öppningsfestligheterna kommer man också att hålla en exklusiv kvalitetsauktion -Grand Opening Sale - med särskilt utvalda föremål ur kvalitetssegmentet.


Mer information: www.goteborgsauktionsverk.se Alla uppdateringar: Göteborgs Auktionsverk
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Göteborgs Auktionsverk

Nyckelord:Göteborgs,Auktionsverk,göteborg,västragötaland,götaland,sverige,realtidsauktion,kvalitetsauktion,onlineauktion,månadsauktion,nätauktion,webauktion,lösöre,antikt,konst,design,möbler,belysning,porslin,glas,keramik,silver,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...