torsdag 31 oktober 2013

Göteborgs Auktionsverk; Senaste nytt och öppettider inför helgen

Särskilda öppettider - Allhelgonahelgen


I samband med Alla helgons dag har vi följande öppettider: fredag 1/11 11:00-15:00 & lördag 2/11 STÄNGT


Orientalisk keramik

Mottagning måndag 4/11 11:00-17:00

Intresset för kinesiskt konsthantverk är mycket stort och marknaden för kinesiska porslinsföremål av hög kvalitet är fortsatt stark. Göteborgs Auktionsverk tillhandahåller föremålsexpertis och ett globalt köparregister med ett stort antal samlare runt om i världen.

Kom och träffa vår expert Henrik Boustedt. Inlämning och kostnadsfri värdering inför kommande auktioner. Ingen tidsbokning.


Vi flyttar runt hörnet

I början av 2014 flyttar Göteborgs Auktionsverk till nya lokaler på VÄRMLANDSGATAN 2 (mitt emot Stena Lines danmarksterminal på Andreégatan).

Det blir vår fjärde flytt sedan starten 1681. När handelsstaden Göteborg fick statligt privilegium att inrätta en auktionskammare hölls vår verksamhet först i stadshuset. År 1733 flyttades Auktionsverket till en byggnad vid Tullpackhuset och Ostindiska huset på Smedjegatan. Under 1800-talet gick flyttlasset vidare till det gamla gymnasiehuset på Västra Hamngatan. Då man snart växte ur lokalen bestämdes det att man skulle bygga en särskild auktionskammare i det fashionabla Masthugget, det vi idag kallar Linnéstaden. Carl Fahlströms specialritade auktionsbyggnad på Tredje Långgatan stod klar år 1892 och verksamheten har huserat här i huset sedan dess.

”Tiderna förändras och vi med dem. Den en gång så moderna auktionsbyggnaden är inte längre ändamålsenlig för en effektiv och nutida auktionsverksamhet. Det har länge varit svårt med logostiken i lokaler utspridda på tre våningsplan. Efter noggrant övervägande flyttar vi nu till nya och bättre anpassade lokaler där vi kan expander a och fortsätta att modernisera vår verksamhet. Den nya affärslokalen är i ett plan i bottenplan och har generösa parkerings- och lastmöjligheter.”, säger VD Lena Hafdell.


Hos oss finns något för alla!

Silverljusstakar, bestickuppsättningar, fotokonst, blomsterstilleben och matbord i regencystil. Våra auktioner är ett paradis för den som älskar föremål och letar efter unika inredningsdetaljer.


Bilden 101774. Ljusstakar, ett par, silver, Tore Eldh för K&EC, Göteborg, 1960-tal. Utrop 4 000 SEK.Mer information: www.goteborgsauktionsverk.se Alla uppdateringar: Göteborgs Auktionsverk
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Göteborgs Auktionsverk

Nyckelord:Göteborgs,Auktionsverk,göteborg,västragötaland,götaland,sverige,realtidsauktion,kvalitetsauktion,onlineauktion,månadsauktion,nätauktion,webauktion,lösöre,antikt,konst,design,möbler,belysning,porslin,glas,keramik,silver,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...