måndag 7 oktober 2013

Moderna museet Malmö; Fullspäckad oktober på Moderna Museet Malmö och sista chansen: Sovjethippies!

Utställningsvy: Sovjethippies: Estlands psykedeliska underground under 1970-talet, Moderna Museet Malmö © Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
 

Sista chansen: Sovjethippies!
UTSTÄLLNINGEN AVSLUTAS PÅ SÖNDAG


Den har omnämnts av BBC och beskrivits som "förförisk" i Dagens Nyheter. Den hypade utställningen Sovjethippies dokumenterar och analyserar den psykedeliska hippierörelsen i Estland under Sovjettiden – en inofficiell och explosiv ungdomsrörelse som hittills varit relativt okänd i väst. Så missa för all del inte ett besök hos oss i veckan - Sovjethippies som avslutas på söndag.

Sovjethippies
 

Ilmar Reepalu om utopin Malmö
NY FÖRELÄSNINGSSERIE BÖRJAR 19 OKTOBER

Under hösten presenterar vi en omfattande föreläsningsserie kopplat till Ryskt avantgarde. Under temat Utopier och rubriken "Från Malmö till Mars" undersöks hur drömbilder och orealiserade förhoppningar eller motbilder till verkligheten kan ta sig för uttryck inom en rad olika områden.

Först ut, den 19 oktober kl. 16, möter vi Malmös tidigare kommunalråd Ilmar Reepalu. Vilka förhoppningar förblir orealiserade från hans tid vid makten och vilka möjligheter väntar på att realiseras? Vad är det utopiska Malmö?

Utopier
 
Alla föreläsningar hålls på Lastkajen.
Foto: Linnea Svensson Arbab
 

Connect Festival
21-27 OKTOBER

Moderna Museet Malmö är en del av Connect Festival som anordnas av Musik i Syd och Malmö Musikhögskola. På olika sätt interagerar festivalen med Ryskt avantgarde, och under festivalveckan anordnas bland annat konserter i museet.

Connect Festival

Henri Matisse, Jazz, 1947 © Succession H Matisse/BUS 2013
 

Barnens Bästa Biennal
26 OKTOBER-3 NOVEMBER

Under höstlovet arrangeras för första gången Barnens Bästa Biennal – en regional samtidskonstfestival för unga. Årets festivaltema är berättelser och på 26 platser runt om i Skåne arrangeras workshops, performance och andra aktiviteter för barn och unga i anslutning till olika konstutställningar.

Lördagen den 26 oktober inviger vi festivalen med vernissage av utställningen Berättelser.

Barnens Bästa Biennal: Berättelser
 

Höstlov och Familjesöndag under Barnens Bästa Biennal
FULL AKTIVITET I VERKSTAN 27, 29-31 OKTOBER & 1 NOVEMBER
Familjesöndag 27 oktober
Tema: Måla Musik!
Vi provar att måla musik. Med inspiration från Wassily Kandinsky som såg färger när han lyssnade på musik undersöker och testar vi att måla musik i Verkstan. Hur ser egentligen musiken ut i ditt huvud när du hör den? (Obs! Från 3 år).
Höstlovsverkstad 29 oktober-1 november
Tema: Experimentverkstad
Inspirerade av Tatlins torn, Babels torn och Barnens Bästa Biennals insiktstorn bygger vi tillsammans under fyra dagar ett jättestort Uppkikstorn i Verkstan. (Obs! Från 4 år).

Om Familjesöndag och Höstlovsverkstad Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press