fredag 11 oktober 2013

Röhsska museet; Äntligen Kulturnatta! Vi har öppet ikväll 19.00-23.00.

Äntligen Kulturnatta!
Kom och hänförs av trummor, hattar och mode i höstmörkret.

Använd din kreativitet, njut av intryck eller lyssna till din kropp. Fredagen 11 oktober manifesteras kulturen i Göteborg. Vi slår vi upp dörrarna klockan 19.00 och har öppet till klockan 23.00, med fri entré! Öppet för alla, liten som stor.


Du hittar mängder av aktiviteter att ta del av under kvällen. Lyssna på spökhistorier och bli ansiktsmålad i Miini, yoga bland tusenårig kinesisk keramik, var med och skapa en herrdräkt till Hammarkullekarnevalen, gå på visning om japanska träsnitt och träffa kreatörerna till kreationerna från modemässan Fresh Fish. Spela candombe och dansa loss till latinska rytmer tillsammans med föreningen Candombe Lubolo som dessutom uppträder två gånger under kvällen. Eller koppla av med en varm kopp och njut av goda bakverk till finfina nattapriser i Röhsskas café. Här nedan följer ett urval av museets utbud. Hela Röhsskas Kulturnattaprogram hittar du på hemsidan.
 
 
 

Gör din egen coiffe (hårsmycke) tillsammans med Tillskärarakademin. 

Prova ut den hattform som passar dig och inspireras av modisthantverket. Modisterna från Tillskärarakademin i Göteborg visar hattar och har workshop där du gör din egen coiffe (hårsmycke). Klockan 19.30–21.00 och 21.30–22.30.
Foto: Anna Ósk Erlingsdottir
 
 
 
 

Rå om dina skor.

När hösten och vintern nalkas är det viktigt att ta hand om både kropp och själ för att orka i mörkret. Men även dina skor behöver kärlek och omtanke för att de ska hålla länge. Kom och rå om dina skor och bli inspirerad till hållbara klädval. Genomförs i samarbete med Konsument- och medborgarservice. Workshop hela kvällen 19.00–23.00.
 
 
 
 

Yoga bland tusenårig kineskisk keramik.

Mitt i nattens sus och bus välkomnar vi dig till en lugn oas. Utför yoga tillsammans med en yogainstruktör bland tusenårig kinesisk keramik. Med laddade batterier kan man sedan ta sig an nattens kulturutbud. Programmet genomförs i samarbete med Fysiken.
Plats: våning 3. Begränsat antal platser, först till kvarn. Mer information: www.designmuseum.se Alla uppdateringar: Röhsska museet

Hitta auktionen: Hitta till Röhsska museet Informations källa: Röhsska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...