onsdag 6 november 2013

Bukowskis auktioner; NB v.45 - HÖSTENS CONTEMPORARY HAR ÖPPNAT

VISNINGEN HAR ÖPPNAT
Guidade visningar av Olle Granath, Dennis Dahlqvist, m fl.

Under hela visningsperioden bjuder vi på introduktioner av våra egna experter, men också särskilt inbjudna specialister: Tidigare Moderna Museets chef Olle Granath om Marie-Louise Ekman (bilden ovan), Anders Karnell om Cindy Sherman, Dennis Dahlqvist om Öyvind Fahlström och Martina Montelius (Teater Brunnsgatan Fyra) om Konsten, Teatern och Barnet.

Se hela programmet här.

Visning: 6 – 13 november, öppet 11-18, Berzelii Park 1, Stockholm.
Auktion: 14 november.
Modern + Contemporary
Helsingfors
Just nu pågår visning i Helsingfors, Nordens största marknadsplats för finländsk konst och design.

Visning: 1 – 10 november
Auktion: 11 – 12 november

Stora Robertsgatan 12, Helsingfors
Anders Zorn i USA
Stor utställning öppnar snart i San Francisco
Tämligen okänd - fram till nu? Anders Zorn (1860 - 1920) frekventerade USA och blev där en mycket beundrad porträttmålare. Bukowskis deltar i denna historiska satsning genom bland annat expertföreläsningar och stöd till den nyutkomna boken om konstnären. Känner ni igen omslaget? "Reveil, Boulevard Clichy", såld hos oss 2011.
Öyvind Fahlström
Contemporary Stockholm
Ett av våra toppnummer på höstens Contemporary är Öyvind Fahlströms ”Ade-Ledic-Nander I”.

Med en fascinerande ägarhistoria har verket tagit sig från världskände konstnären Roberto Mattas ägor, till konstnären Robert Rauschenbergs sovrum i New York-våningen.
Contemporary Stockholm
Klockor
Du vet väl att Contemporary är ett perfekt tillfälle att köpa märkesklockor på auktion? Cartier, Omega, Corum, Rolex, Piaget, Breitling och mycket mer. Välkommen in i klockornas underbara värld. Gunnar Dubbe, en av Sveriges främsta experter på klockor, är tillgänglig under visningen. Passa på att fråga honom allt du undrat om klockor!

Auktion
: 14 november.
Sean Scully
Contemporary Stockholm
För första gången på auktion i Sverige, Turner-prisnominerade Sean Scully. Det aktuella verket "Standing" är till storlek (287 x 237 cm) ett av de största av konstnären som kommit ut på auktionsmarknaden.

Sean Scully är representad på bland annat MoMA, Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art New York, Tate Modern i London, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Madrid.
Dags för foto!
Lena Nytén, intendent fotografi:
Det bästa med vår fotoavdelning är att den innehåller en högklassig blandning av både klassiskt svart-vitt fotografi, med alltifrån Helmut Newton och Christer Strömholm till verk av konstnärer som Cindy Sherman och Klara Lidén.

Här intervjuas Lena Nytén om höstens utbud och om hur man katalogiserar fotografi för att till exempel sätta rätt utropspris.

First Choice Stockholm
Ib Kofoed Larsens "Elisabeth"
Market Selected
HENRIK ALLERT. Skulptur, keramik. Signerad.Mer information: www.bukowskis.com Alla uppdateringar: Bukowskis Auktioner
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Bukowskis Auktioner

Nyckelord:Bukowskis,nyheter,auktion,kvalitetsauktion,stadsauktion,nätauktion,webauktion,onlineauktion,stockholm,göteborg,malmö,norrköping,helsingfors,moderna,contemporary,klassiska,vintage,juveler,kurser


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...