söndag 17 november 2013

Fotografiska museet; Etta på topplistan!


 
 
 
 

Kakans poddsuccé - populärast i Sverige!

Reaktionerna på vår nya podd kom inte att vänta på sig. Snabbt klättrade podden till iTunes Sveriges förstaplats, framför etablerade såsom Alex & Sigge, Värvet och P3 Dokumentär. Riktigt roligt att intresset för en podcast i kategorin visuell konst varit så stort. Har du inte hunnit lyssna på Kakan och Nathan Hamelberg när de ger perspektiv på utställningen This Must Be the Place med Pieter Hugo, är det hög tid nu med tanke på att utställningen stänger om två veckor.
Passa också på att se Kakan intervjuas av Kulturnyheterna med anledning av podden.
---> Lyssna på podden (iTunes)
---> Ladda ned podden (.mp3 - högerklicka och välj spara länk som)
 
 
 
 
© Pieter Hugo
 

Sista chansen: Pieter Hugo

Pieter Hugo växte upp i ett land med rasåtskillnad. Under apartheidtiden i Sydafrika betraktades vita som fullvärdiga medborgare medan svarta var segregerade, marginaliserade och illa behandlade. När apartheid avskaffades 1994 förbättrades förhållandena för de svarta, men många orättvisor kvarstod. Beslutet att fotografera de underrepresenterade förde Hugo från hans hemstad Kapstaden till andra platser på den afrikanska kontinenten där liknande förhållanden råder, ofta som en följd av kolonialismen. Med tiden har Hugos praktik utvidgats till att omfatta konceptuella teman, men han har förblivit sina konstnärliga rötter trogen. 
Obs. Utställningen stänger 1 december
 
 
 
 
© Jill Greenberg
 

Kommande utställning: Jill Greenberg

Works 2001-2011
13 december - 9 februari 2014
Den amerikanska fotografen Jill Greenberg utvecklade sitt konstnärskap under den digitala revolutionens barndom, något som har satt en tydlig personlig prägel på hennes bilder. Idag är hon en av de mest anlitade kommersiella fotograferna i USA; men störst uppmärksamhet har hon väckt genom bilderna på apor och andra djur, samt den mycket kontroversiella serien »End Times« med gråtande barn.
 
 
 
 
© Joyce Tenneson
 

Workshops med Tenneson och Petersen

Vi kan nu meddela att nästa års Stockholm Photography Week kommer kunna erbjuda dig workshops under ledning av inga mindre än Joyce Tenneson och Anders Petersen - passa på att under två dagar lära av de bästa! Platserna brukar gå åt fort så om det här låter som något för dig rekommenderar vi att boka omgående.

Stockholm Photography Week äger rum 31 mars - 6 april 2014. Workshoppen med Anders Petersen äger rum under fem dagar, 2 april - 6 april. Workshoppen med Joyce Tenneson äger rum 3 - 4 april.

---> Läs mer och boka plats

 
 
 
 

Dela en hemlighet!

I samband med Paolo Roversis utställning Secrets lanserar vi kampanjsajten buryyoursecrets.se. Där kan du lätta ditt hjärta och dela dina hemligheter. Alla hemligheter begravs sedan utanför Roversis födelseort Ravenna i Italien! Missa inte att du också kan dela med dig av dina hemligheter och läsa andras när du besöker Fotografiska.
 
 
 
 
© Ulf Berglund
 

Jullunch + Fotokonst

Paul Svenssons julmiddag börjar bli fullbokad men än finns det platser till jullunchen. Den består av tre akter: Smörgåsbordet bestående av bland annat Norröna matjessill på kavringsandwich. Varmrätten, med bland annat harstekt unggriskarré från Nibble Gård och slutligen den sista akten kakburken där du kan njuta av brända mandlar, praliner, vinteräpplen och kola.
Jullunchen är en perfekt avslutning med kollegorna eller en trevlig stund med familjen!
 
 
 
 
© Jill Greenberg
 

Kurstips: Är du nästa Jill Greenberg? 

Att bli en lika säker fotograf i studion som Jill Greenberg sker inte i en handvändning, men en bra start kan vara att gå en kurs i studioljus. Under två dagar får du prova på olika typer av studioljus och ljusformare, och efter kursen kommer du också kunna sätta enklare ljus utifrån egenritade ljusscheman. Under helgen kommer det dessvärre inte finnas några apor eller gråtande barn att träna på, men vi kan lova att du kommer få verktyg och kunskap för att utvecklas som fotograf!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet