fredag 1 november 2013

Fotografiska museet; F1-6 på lördag!

 
 

Nypremiär på lördag!

Nu är det äntligen dags för fler sena nätter på museet. Vår klubb F1-6 har fokus på världens bästa dj:s inom den elektroniska genren. Från 22-04 kommer du kunna dansa dig svettig den 2 november.
Första tillfället gästas vi av: Josh Wink (Live), Subb-an, Genius of Time (Live), LSR, Maya Lourenço, Current Current och Fabian Bruhn (ytterligare en akt tillkommer!).
 
 
 
 
© Lina Haskel
 
 

"Ett väsentligt innehåll i en skärpt form"*  

Första onsdagen varje månad för vi ett samtal i fotografins tecken mellan fotografer, bildkännare och bildälskare av alla slag, under ledning av Göran Segeholm. Nästa Göran med vänner kretsar bland annat kring relationen mellan innehåll och form. 
Gäster:
Vi får möta Lina Haskel, som efter många års tålmodigt arbete äntligen gett ut boken "Folkets hus – Space in common" (Journal förlag). Det är en studie i bild med både dokumentära och estetiska dimensioner, och belönades 2012 med Arbetets Museums dokumentärfotopris. 
Vi får också träffa Anders Ryman, som just som just haft utställning av sitt fotoprojekt Livets steg på FN-organet Unescos högkvarter i Paris. Anders var från början kulturantropolog, men han har länge använt fotografiet som ett verktyg för att förmedla sina kunskaper och insikter. 
När: 6 november, klockan 19.30 (ingår i ordinarie entréavgift)
* Titeln till kvällens föredrag är lånad av skribenten Kurt Bergengren 
 
 
 
 
© Elliott Erwitt
 

Kommande utställning: 100+1

Elliott Erwitt
6 december - 2 mars, 2014
Elliot Erwitt är en mästerlig porträttfotograf och har fotograferat bland andra John F Kennedy, Richard Nixon, Fidel Castro, Che Guevera, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Jack Kerouac, Arnold Schwarzenegger, Akira Kurosawa och Andy Warhol. Själv menar han att det inte är någon skillnad att fotografera kända eller okända människor, förutom att kändisar säljer bättre. Själv är han kanske mest känd för sina ofta humoristiska bilder på hundar. - Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott.
 
 
 
 
© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram
 
 
 
 

Fotokonst+Julmiddag

Fotografiskas julbord har blivit en enorm succé och det är hög tid att boka om du vill ha möjlighet att gå med hela tjocka släkten, eller varför inte som julavslutning med jobbet? Vår matkreatör Paul Svensson har återigen komponerat ett okonventionellt julbord med renodlade smakupplevelser och presentationer. Fokus ligger som alltid på det gröna och närproducerade!
 
 
 
 
© Christian och Carl-Johan Brandt
 
 

Lanseringsfest: We Can All Contribute

Den 4 november har bokförlaget Fri Tanke hyrt en av våra eventlokaler för att arrangera en lanseringsfest för sin nya fotobok bestående av 40 artister. Två bröder. Och en kamera. Nu har vi fått möjligheten att bjuda in dig till detta. 
Bröderna Christian och Carl-Johan Brandt har under två års tid porträtterat 40 svenska artister som ställt upp helt utan ersättning för att därigenom stödja Läkare utan gränser. I boken We Can All Contribute samsas foton med personliga texter skrivna av artisterna själva, utdrag från låttexter och anekdoter från mötena med bland andra Timbuktu, Rebecca & Fiona, First Aid Kit, Lena Endre och Axwell.
Antalet platser är begränsat så vänta inte med att osa om du vet att du vill gå. Notera att det är bokförlaget Fri tanke som är arrangör och därför svarar bäst på eventuella frågor.
När: 4 november, klockan 19.30
---> Mejla till osa@fritanke.se (först till kvarn!)
 
 
 
 
© Helene Schmitz
 
 

Helene Schmitz ställer ut i Paris

Vi har tidigare visat utställningen Sunken Gardens i vårt Galleri. Nu öppnar Helene Schmitz utställningen Kudzu Project på Galerie Maria Lund i Paris.

Helene Schmitz genombrott kom med utställningen Livingrooms som visades på Galleri Aronwitsch 1996. Schmitz har gjort många uppmärksammade utställningar i Sverige och internationellt.
Missa inte chansen att se Helene Schmitz verk om du har vägarna förbi Paris. Alltid lika kul när riktigt bra svensk fotokonst tar sig ut i världen. Kolla också in Fotografiskas galleri om du är intresserad av att förvärva verk från tidigare eller aktuella utställningar vi visat.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet