fredag 8 november 2013

Fotografiska museet; Poddpremiär: Kakan Hermansson

Poddpremiär: Kakan Hermansson

Vi har alla våra toppar och dalar. Ibland gör vi rätt och ibland blir det fullkomligt fel. Kakan kommer poddhylla och poddhata Fotografiskas aktuella utställningar. I varje avsnitt har hon bjudit in en eminent gäst för att tillsammans diskutera vad som är super och vad som suger. 

Som konstnär arbetar Kakan Hermansson med frågor kring kön, klass och sexualitet. Idag är Kakan programledare för Morgonpasset på Sveriges Radio och sidekick i Idol på TV4. Kakan har tillsammans med Roxy Farhat gjort The Knifes senaste musikvideo och är aktuell med den feministiska konsthantverkskonstellationen Den Nya Kvinnogruppen.

Avsnitt 1 - Exotism och Rasism
Om Pieter Hugos utställning This Must Be the Place.
Gäst: Nathan Hamelberg - Debattör och antirasistisk aktivist
---> Lyssna på podden (iTunes)
---> Ladda ned podden (.mp3 - högerklicka och välj spara länk som)
 
 
 
 

Dela en hemlighet 

I samband med Paolo Roversis utställning Secrets lanserar vi kampanjsajten buryyoursecrets.se. Där kan du lätta ditt hjärta och dela dina hemligheter. Alla hemligheter begravs sedan utanför Roversis födelseort Ravenna i Italien!
 
 
 
 
© Anders Petersen
 

Anders Petersen ställer ut i Paris

Anders Petersen intervjuas med anledning av hans kommande utställning i Paris som vi är med och producerar. Den mycket omfattande utställningen Photographs består av 300 printar och öppnar på Bibliothèque Nationale de France den 13 november. Otroligt kul att få vara med och presentera riktigt bra svensk fotokonst i världen tycker vi!
 
 
 
 
© Matilda Lindeblad
 

Fotografera mat med Matilda Lindeblad

På Matilda Lindeblads tvådagars-workshop på Fotografiska lär du dig att ta mer professionella matbilder, målet är att utveckla din förmåga att förmedla olika matupplevelser; eller kort och gott: få maten att se lika god ut på bild som den smakar i verkligheten. Vi har precis släppt fler platser till denna mycket populära kurs. Om du gått och väntat på just detta är rekommendationen att inte fundera allt för länge för platserna tar alltid slut snabbt.
Kursledare är Matilda Lindeblad, en av Sveriges mest etablerade matfotografer. 
 
 
 
 
© Elliott Erwitt
 

Kommande utställning: 100+1

Elliott Erwitt
6 december - 2 mars, 2014
Elliot Erwitt är en mästerlig porträttfotograf och har fotograferat bland andra John F Kennedy, Richard Nixon, Fidel Castro, Che Guevera, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Jack Kerouac, Arnold Schwarzenegger, Akira Kurosawa och Andy Warhol. Själv menar han att det inte är någon skillnad att fotografera kända eller okända människor, förutom att kändisar säljer bättre. Själv är han kanske mest känd för sina ofta humoristiska bilder på hundar. - Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott.
 
 
 
 
© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram
 

Fotokonst+Julmiddag

Fotografiskas julbord har blivit en enorm succé och det är hög tid att boka om du vill ha möjlighet att gå med hela tjocka släkten, eller varför inte som julavslutning med jobbet? Vår matkreatör Paul Svensson har återigen komponerat ett okonventionellt julbord med renodlade smakupplevelser och presentationer. Fokus ligger som alltid på det gröna och närproducerade!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet