fredag 29 november 2013

Fotografiska museet; Sista chansen: Pieter Hugo


 
 

Sista chansen: Pieter Hugo

På söndag stänger den omtalade utställningen This Must Be the Place med Pieter Hugo. Kom förbi och se den, missa inte heller att lyssna på Kakan Hermanssons podcast där hon i första avsnittet med titeln Rasism och Exotism diskuterar utställningen. 
 
 
 
 

Vi rekommenderar: Lumix GX7

Panasonic Lumix är Fotografiskas huvudpartner. Nu har vi lyckats få till en Fotografiska edition på bara 200 exemplar av deras mycket kompetenta kamera GX7. Köper du en Lumix GX7 hos oss är du inte bara en del av en mycket exklusiv skara om 200 personer, utöver det ingår även ett särskilt medlemskap i Fotografiska Familjen! Unna dig själv en riktigt fin julklapp och låt därefter 2014 blir ett år som går i fotografins tecken!
Kameran går att köpa på Fotografiska och i utvalda butiker.
 
 
 
 
© Elliott Erwitt
 

Kommande utställning: Elliott Erwitt 

6 december - 2 mars, 2014
100+1
Med sin kamera hittar Elliott Erwitt absurda, humoristiska och oväntade situationer i vardagen. Han ser detaljer de flesta inte ser, situationer innan de inträffar. 2011 tilldelades Elliott Erwitt Infinity Award for Lifetime Achievement av International Center of Photography. Utställningen 100+1 öppnar 6 december och presenterar verk från hela Elliott Erwitts konstnärskap.
 
 
 
 
© Hans Strand
 

Jullunch och fotokonst!

Fotografen Hans Strands vackra vinterbilder omger dig när du kommer till oss för att njuta av Paul Svenssons julmiddag eller jullunch. Julmiddagen börjar bli fullbokad men än finns det platser till jullunchen. Den består av tre akter: Smörgåsbordet bestående av bland annat Norröna matjessill på kavringsandwich. Varmrätten, med bland annat stekt unggriskarré från Nibble Gård och slutligen den sista akten kakburken där du kan njuta av brända mandlar, praliner, vinteräpplen och kola.
Jullunchen är en perfekt avslutning med kollegorna eller en trevlig stund med familjen!
 
 
 
 
© Mia Galde
 

Julklappstips: Komma-igång-kurs

Det här är vår kurs för dig som vill bli vän med din kamera och lära dig fotografera på egen hand. Vi har kursen både i form av en helgworkshop, intensiv, dagtid, varannan vecka och hållen på engelska; för att just du ska kunna hitta den variant som passar dig bäst. Nästa helgworkshop startar redan den 14 december och leds av Mia Galde som ni kommer kunna se medverka i avsnitt 6 av Henrik Schyfferts och Johan Rheborgs program Alla är fotografer som går på SVT.
 
 
 
 

Lätta ditt hjärta

I samband med Paolo Roversis utställning Secrets lanserade vi sajten buryyoursecrets.se. Där kan du dela dina hemligheter och lätta ditt hjärta. Alla hemligheter begravs sedan utanför Roversis födelseort Ravenna i Italien! Missa inte att du också kan dela med dig av dina hemligheter och läsa andras när du besöker Fotografiska.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet