torsdag 14 november 2013

Kaplans auktioner; Klockkvaliten hos Kaplans sätter ny standard

Rolex Daytona s.k. Paul Newman från cirka 1969

Hos alla klockkonnässörer är Kaplans Auktioners Klockkvaliten med rätta en riktig höjdpunkt som inträffar två gånger om året. Höstens auktion blev som väntat inget undantag. Detta tillfälle hade Kaplans skapat en mycket intressant och bred auktion med objekt som tilltalade en stor publik.


Efterfrågan på Rolex sportklockor av äldre snitt håller i sig och det visade sig tydligt även vid detta tillfälle, då utropsnummer 33 en Rolex Daytona s.k. Paul Newman från cirka 1969 såldes för hissnande 1 350 000 kr.


Ett annat hett eftertraktat märke bland klockintressenter är naturligtvis Patek Philippe som ibland kallas för klockornas nummer ett. Kaplans kunde vid det här tillfället presentera två modeller i stål vilket är sällan förekommande. Uttrycket "stål är det nya guldet" som figurerar i samlarkretsar när det gäller Patek visade sig stämma över förväntan då en av de två manuella Patek Philippeklockorna från ca 1969 klubbades för 82 000 kr (Utrop nr. 49)

Ett intressant objekt som fanns med var utropsnummer 29 - ett solur från cirka 1690. Verkligen ett historiskt föremål. Klubbades för 17 000 kr till en internationell budgivare.

Det enorma intresset för ovanliga och eftertraktade samlarklockor är här för att stanna. Det visas tydligt av det rekordartade resultatet på 89 procent av objekten sålda samt ett totalt belopp på drygt 3,8 miljoner kronor. Samlare och vanliga intressenter är väl medvetna om värdet på dessa klockor både som konstföremål och investeringsobjekt menar Tony Frank chef på Kaplans Klockvärdering.Mer information: www.kaplans.se Alla uppdateringar: Kaplans Auktioner
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Kaplans Auktioner

Nyckelord:Kaplans,Auktioner,stockholm,realtidsauktion,online,klockkvaliteten,2013,klockor,Angelus,Aquastar,Bordsur,Breguet,Breitling,Cartier,Certina,Chopard,Corum,Eberhard,Co,Elgin,Epoch,Eterna,Fickur,Halda,Fickurfabrik,Hamilton,Helvetia,Illinois,Watch,Co,IWC,Jaeger,Le,Coultre,Kronometer,Stockholm,Laco,Lemania,LIP,Longines,Minerva,Movado,OMEGA,Panerai,Patek,Philippe,Record,Rolex,Svend,Andersen,TAG,HEUER,Tissot,Tudor,Ulysse,Nardin,Universal,Vacheron,Constantin,Waltham,Vulcain,Zenith,20131109


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...