onsdag 13 november 2013

Moderna museet i Malmö; Utopier: Olivetti, specialvisningar, konsert med Linda Perhacs och Familjesöndag

Från vänster: Olivettis sektion på italienska paviljongen under Bryssels EXPO 1958. Reklamaffisch för M1, den första skrivmaskinen designad av Camillo Olivetti 1911.
 

Utopier: Donatella Bernardi om Adriano Olivetti and Society
MALMÖ. 16 NOVEMBER KL. 16


På lördag är det dags för den andra delen av Moderna Museet Malmös föreläsningsserie Utopier - Från Malmö till Mars. Donatella Bernardi, professor i fri konst vid Kungliga Konsthögskolan, har forskat i storföretaget Olivetti, en jätte inom verkstadsindustrin vars skriv- och räknemaskiner är bekanta för de flesta. Mindre kända är de politiska idéer runt vilka företaget byggdes upp. Obs! Föredraget sker på engelska.

Mer information om programserien Utopier.
 

Specialvisningar: Ryskt avantgarde
MALMÖ. 17 NOVEMBER KL 13.30 & 15.00

På söndag den 17 november bjuder Moderna Museet Malmö in till två specialvisningar av utställningen Ryskt avantgarde - Visioner om en framtid. Först ut, kl. 13.30, är utställningens curator, intendent Iris Müller-Westermann, följt av en visning på ryska kl. 15.00 med konstnären Azat Sargsyan.

Visningarna ingår i entrépriset.
 
Utställningsvy: Ryskt avantgarde - Visioner om en framtid, Moderna Museet Malmö
© Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén.
 

Konsert: Linda Perhacs
MALMÖ. 20 NOVEMBER KL. 18

I samarbete med Music Doc presenterar Moderna Museet Malmö en sensationell återkomst med drottningen av folkpsykedelia - amerikanska singer-songwritern Linda Perhacs. 43 år efter sin debut är hon återupptäckt och hyllad av artister som Daft Punk och Animal Collective. På museets lastkaj gör Linda Perhacs sin första spelning i Europa någonsin.

Konserten börjar 18.30. Biljetter köps via Kulturcentralen.Familjesöndag: Skulptursöndag
MALMÖ. 24 NOVEMBER KL. 11.15, 13.30 & 15.00

Konstnären Aleksandr Rodtjenko arbetade med allt från fotografi, måleri och grafik till möbeldesign och skulptur. I utställningen Ryskt avantgarde kan man se flera av hans skulpturer i trä. Vad ser de ut som? Vi tittar på dem tillsammans i en minivisning av utställningen och sedan gör vi egna skulpturer i Verkstan.

Mer information om Familjesöndagarna.
 
Foto: Moderna Museet/Gisela FleischerRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press