måndag 11 november 2013

Skånes auktionsverk; Höstkvalitén Lördag 16 NovemberAuktion:
Lördag 16 November kl.12.00

Visning:
ördag 9 november 13—16, söndag 10 november 13—16
onsdag 13 november 13—18, torsdag 14 november 13—18
fredag 15 november 13—18, lördag 16 november 10—12


Katalog

Höstkvalitén 2013

Intensivt och lustfyllt arbete har präglat tillvaron för oss sedan vårens kvalitetsauktion.
Många intressanta personliga möten, där inlämnare med förtroende och tillit valt att avyttra sina ägodelar genom Skånes Auktionsverk, har lett fram till att vi nu med stor glädje och stolthet kan presentera södra Sveriges största höstkvalitetsauktion.
Klassiska antikviteter har i vanlig ordning sin givna plats, något som inte minst uppmärksammas redan på katalogens framsida, där körsbär och smultron serveras en bred internationell kundkrets på kinesiska Ming-fat tillsammans med kronärtskockor, bröd och vitt vin, låt vara från Antwerpen vid 1600-talets början.
Rådande trender med inriktning på modern konst och design har denna gång fått utökat utrymme med välfyllda varierande avdelningar såväl för kategorin bildkonst som skånska konstnärer och möbler.
Stor vikt har lagts vid avdelningen för mattor. Ett rikhaltigt och varierat utbud presenteras här, med allt från orientaliska nomadmattor från 1800-talet och tidigt 1900-tal till Sonia Delaunays Arlequin-matta i tuftad ull.
Bokavdelningen kan erbjuda ett representativt urval inom områdena farmakologi, botanik, medicin- och apotekshistoria, härtill också några veterinärmedicinska verk samt två medicinska handskrifter. Tidsrymden sträcker sig från 1600-talet och framåt. Även konstböcker med verk av Braque, Chagall, Picasso med flera fyller hyllorna.
I sedvanlig ordning är, inte minst för alla våra köpstarka internationella kunder, områdena kinesisk keramik och konsthantverk omfattande och på smyckeavdelningen finner, kanske i första hand, de kvinnliga köparna sitt lystmäte. Men lugn Ni Herrar, även armbandsuren har ordentligt med utrymme, där flertalet ledande urtillverkare representeras.
Flera större hem har hjälpt till att sätta sin prägel på höstkvalitén och nämnas kan Marie-Louise och Torsten Krakaus, Lund, kvarlåtenskap med djupa förgreningar till Torups slott i Skåne. På företagssidan har Mc Neil, eller som det tidigare hette LEO Läkemedel i Helsingborg också bidragit med ett större antal objekt, inte minst på den moderna konstens och designens områden.
Genom katalogtexternas angivna provenienser går det att följa många av föremålens tidigare hemvist. Vi på Skånes Auktionsverk kan här glädja oss extra mycket över utmärkelsen att bland Sveriges alla auktionshus, vid vårens kvalitetsauktioner, ha tillförskaffat oss en andraplats vad avser angivna provenienser i katalogtexterna!
Att med långsiktighet, förtroende och omsorg förmedla kunskap och glädje kring föremål som på auktion byter ägare och finner nya hem har för Skånes Auktionsverk visat sig framgångsrikt!
Varmt välkomna till en auktionsupplevelse utöver det vanliga lördagen den 16 november 2013, klockan 12.00.

Pia Staël von Holstein med kollegorMer information på: www.skanesauktionsverk.se Alla uppdateringar: Skånes Auktionsverk


Hitta auktionen: Karta & Vägbeskrivning
Informations källa: Skånes Auktionsverk

Nyckelord:Skånes,Auktionsverk,månadsauktion,kvalitetsauktion,landskrona,lösöre,antikt,design,konst,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,tavlor,skulptur,mattor,silver,20131116


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...