måndag 30 december 2013

Fotografiska museet; Arabiska våren/Föreläsning


 
 

Arabiska våren

- Lyssna på historierna bakom utställningen 


Det har gått tre år. Fredagen den 17 december dränkte sig den tunisiske gatuförsäljaren Muhammed Bouazizi i bensin och tände eld på sig själv. Det var en protest mot polisens trakasserier. Händelsen kom att bli startpunkten för den arabiska våren. Dagens Nyheters fotografer har följt utvecklingen på plats och vi visar nu tre år i nyhetsbilder. Utställningen är en del av Fotografiska for Life, vår plattform för att uppmärksamma sociala frågor och påverka genom fotografin som medium.
Möt fotograferna Paul Hansen, Anders Hansson och DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson. De har varit med och bevakat det arabiska uppvaknandet på plats i händelsernas centrum och de summerar tre år av starka, och ibland motstridiga känslor: hopp och förtvivlan, smärta och framtidstro. Efter den spännande föreläsningen får du i din egen takt uppleva utställningen.
För medlemmar i Fotografiska Familjen och dig som har DN-kortet kostar biljetterna 250 kronor. Vare sig du har DN-kort, är medlem i Fotografiska Familjen eller ingetdera så köper du din biljett via DN-kortets hemsida.
När: Torsdagen 16 januari, 17.30 - 18.30

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet