lördag 14 december 2013

Fotografiska museet; Boksignering Anders Petersen

Boksignering: Anders Petersen

På onsdag är det boksignering i vår butik med Anders Petersen - en av Sveriges internationellt mest erkända fotografer.
Nu utkommer den största monografi som gjorts om Petersens konstnärskap. Till vår butiken för att få din bok signerad kan du självklart komma utan att betala inträde till själva museet. Kom förbi och ordna en finfin julklapp till dig själv eller någon vän!
När: 18/12 klockan 17.30
 
 
 
 

Stöd Musikhjälpen 2013!

Hjälp oss att hjälpa Musikhjälpen i kampen för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet. Lägg bud på en konstweekend i Stockholm bestående av två nätter på Lydmar Hotel för dig och en vän, personlig guidning av våra aktuella utställningar, Paul Svenssons goda brunch och en signerad fotobok av Jill Greenberg!
 
 
 
 

Final i vår kulturquiz!

På onsdag är det äntligen dags att utse årets största kulturnörd. Frågorna vandrar som vanligt mellan fin- och fulkultur. Design, litteratur, fotokonst och frimärken. Från de senaste hitsen till gregoriansk sång. Det är högt och det är lågt. Trots att det är final den här gången är  så klart alla välkomna att delta i quizet! 
När: Onsdag 18/12 klockan 19.30 (ingår i ordinarie inträde till museet)
 
 
 
 
© Jill Greenberg
 

Ny utställning: Jill Greenberg 

Works 2001-2011
13 december - 9 februari 2014
Den amerikanska konstnären och fotografen Jill Greenberg utvecklade sitt konstnärskap under den digitala revolutionens barndom. Livet som konstnär och fotograf förändrades radikalt 1990 i och med Photoshop 1.0. Mjukvaran har satt en tydlig personlig prägel på hennes konstnärskap och sätt att använda måleriska kvaliteter i sitt uttryck.
 
 
 
 
© Hans Strand
 

Helgtips: Julmiddag med familjen

Ta med familjen på julmiddag hos oss! Vi har fortfarande några platser kvar de återstående två lördagarna. Njut av helgen, Hans Strands vinterlandskap, Paul Svenssons julmiddag, och våra aktuella utställningar med Elliott Erwitt, Paolo Roversi och Jill Greenberg.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

Inred det nya året med fotokonst!

Sedan vi öppnade för tre och ett halv år sedan har vi haft närmare 100 utställningar med flera av världens mest ansedda fotografer. I vår butik och webshop hittar du affischer från nästan alla utställningar.
Ta en titt och se vilka du gillar bäst! 
 
 

Julklappstips: Medlemskap+fotobok 

Passa på att ge bort en present som räcker ända fram tills det är dags att köpa julklappar igen om ett år. Ett medlemskap ger du bort genom att köpa ett presentkort i vår webshop. Nu får du dessutom ett mycket bra paketpris på medlemskap och vår nya bok Flygande start som vi tagit fram tillsammans med Göran Segeholm. 
I den här bildrika boken berättar Göran Segeholm om fotograferingens och kamerateknikens grunder. Han ger också alla som nyligen skaffat en kamera, eller har fotograferat en tid, konkreta tips på hur man kan utveckla sitt bildspråk och tänka som en "riktig" fotograf.
Boken har blivit väldigt väl mottagen av både recensenter och läsare.
 
 
 
 
© Emma Svensson
 
 

Julklappstips: Sportlovskurs i fotografering

En mycket fin julklapp är vår fotokurs för ungdomar i åldern 14-18 år. Den äger rum under sportlovet (24-26 februari) och ger en mycket bra grund för den som vill komma igång med att fotografera. Genom roliga och tankeväckande övningar vägleder vår erfarna fotolärare Tina Grimstedt deltagarna. På köpet lär de under tre intensiva dagar känna andra fotointresserade! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet