fredag 27 december 2013

Fotografiska museet; Kommande utställningar


 
 

Dansa på museet på lördag!

Säsongspremiären av F 1-6 (vår klubb med fokus på världsdj:s inom den elektroniska genren) i november levde upp till våra förväntningar, och mer därtill. Vi är mer än glada över att så många av er dök upp och dansade som om det inte fanns någon morgondag. För att avsluta året i fin stil har vi för avsikt att bjuda på den andra upplagan av F 1-6 (F 2) precis innan 2014 anländer, 28 december för att vara mer exakt. Vår vana trogen ställer vi till med stort kalas och bjuder in hela fyra utländska akter, samt tre svenska. Som strössel hittar du även några av de visuella artister vi tycker är allra roligast vintern 2013.
Till våra medlemmar har vi 100 biljetter till specialpris (enstaka biljetter kvar)
---> Specialpris medlemmar (250:-)
---> Ordinarie biljetter (300 :-)
F 1–6 är ett samarbete mellan Fotografiska och Segrén Hedlund Höistad
 
 
 
 

Nytt avsnitt av Kakans podcast!

Paolo Roversi är en av vår tids mest hyllade modefotografer. Sedan han flyttade till Paris 1973 har trollbundit betraktare med ett bildspråk som ofta påminner mer om klassiskt måleri än om samtida modefotografi. Idag är det 2013 och hans fotografier möter fortfarande beundran, men också stark kritik. I det andra avsnittet av Kakan Hermanssons podcast har vi bett henne att diskutera Paolo Roversi utifrån ett genusperspektiv, till sin hjälp har hon bjudit in författaren och genusvetaren Vanja Hermele.

Är det stor konst vi ser eller simpel sexism?

---> Lyssna på podden (iTunes)

---> Ladda ned podden (.mp3, högerklicka och välj spara som):

---> Läs mer om podden
 
 
 
 
© Julia Fullerton-Batten
 

Kommande: Julia Fullerton-Batten

Staged Reality
14 februari - 4 maj
Julia Fullerton-­Batten delade sin barn­ och ungdomstid mellan USA, Tyskland och England, med upprepade flyttar över landsgränserna. Kravet att ständigt anpassa sig till rådande kulturella och sociala koder återspeglar sig i många av Fullerton­-Battens bilder, där hon återkommande har skildrat tonårsflickor i det känsliga gränslandet mellan barn­ och vuxenvärld. Hon har även gett sig in i den komplexa mamma­-dotter­-relationen och konfronterat sociala normer och frågor i projekt med fokus på övervik­ tiga eller blinda. I utställningen på Fotografiska ställs Fullerton-Batten ut för första gången i Skandinavien.
 
 
 
 
© Corinne Mercadier
 
 

Kommande: Corinne Mercadier

Wicked Gravity
18 janurari - 9 mars
I många av Parisstatuerade Corinne Mercadiers bilder skildras fantasieggande skugglandskap med solitära figurer i skenbara gemenskaper. Ofta avtecknas de blickandes mot en nästan hotfull horisontlinje, som om de väntade på något outtalat. Mystiken i bilderna förstärks genom Mercadiers skicklighetatt använda sig av olika verktyg och material för att få fram de rätta estetiska effekterna, som glasmålningar och teckningar. Under femton års tid har hennes bilder visats på flera av de stora fotogallerierna och ­museerna i bland annat Paris, Madrid, Barcelona och New York. Hennes arbete finns även representerat i ett flertal betydande permanenta fotosamlingar. 
 
 
 
 
© Johan Rheborg
 
 

Kommande: Johan Rheborg

Backstage
17 Januari - 9 mars
Johan Rheborg har under många år fotograferat sina kollegor inom teater och film. Oftast bakom scenen, i väntan på att göra entré, under pauser i filminspelningen eller i logen före och efter föreställningen. Utställningen Backstage på Fotografiska är curerad av Thomas Wågström och presenterar över 80 verk.
 
 
 
 
© Elliott Erwitt
 
 

Öppettider!

Vi har öppet alla dagar, även på Nyårsafton och på Nyårsdagen. 
Passa på att ta med släkt och vänner eller njut av våra utställningar i godan ro på egen hand. Vi visar nu Elliott Erwitt, Jill Greenberg, Arabiska våren och Paolo Roversi. Vi har öppet 9-21 (sön-ons) och 9-23 (tors-lör). 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet