tisdag 10 december 2013

Fotografiska museet; Ny utställning!

Ny utställning: Elliott Erwitt

Inled helgen med att se utställningen 100+1 med den legendariske gatufotografen Elliott Erwitt. 2011 tilldelades han Infinity Award for Lifetime Achievement av International Center of Photography. Mest känd är Erwitt för sina ofta humoristiska ögonblicksbilder, inte sällan föreställandes hundar. 
 
 
 
 
© Hans Strand
 

Jullunch och fotokonst!

Fotografen Hans Strands vackra vinterbilder omger dig när du kommer till oss för att njuta av Paul Svenssons julmiddag eller jullunch. Julmiddagen börjar bli fullbokad men än finns det platser till jullunchen. Den består av tre akter: Smörgåsbordet bestående av bland annat Norröna matjessill på kavringsandwich. Varmrätten, med bland annat stekt unggriskarré från Nibble Gård och slutligen den sista akten kakburken där du kan njuta av brända mandlar, praliner, vinteräpplen och kola.
Jullunchen är en perfekt avslutning med kollegorna eller en trevlig stund med familjen!
 
 
 

Julklappstips: Medlemskap+fotobok 

Passa på att ge bort en present som räcker ända fram tills det är dags att köpa julklappar igen om ett år. Ett medlemskap ger du bort genom att köpa ett presentkort i vår webshop. Nu får du dessutom ett mycket bra paketpris på medlemskap och vår nya bok Flygande start som vi tagit fram tillsammans med Göran Segeholm. 
I den här bildrika boken berättar Göran Segeholm om fotograferingens och kamerateknikens grunder. Han ger också alla som nyligen skaffat en kamera, eller har fotograferat en tid, konkreta tips på hur man kan utveckla sitt bildspråk och tänka som en "riktig" fotograf.
Boken har blivit väldigt väl mottagen av både recensenter och läsare.
 
 
 
 
© Knut Koivisto
 

Är du veckans största kulturnörd?

Nu är det dags för årets näst sista kulturquiz. Frågorna vandrar som vanligt i kulturens alla hörn, från gamla barnprogram, design, filmmusik och klassiska målningar till popkonst och låttexter. Finfina priser ligger i potten (även om erkännandet i det här fallet är viktigare).
När: Onsdag, klockan 19.30, i bistron på Fotografiska (Ordinarie inträde gäller, gratis för medlemmar i Familjen)
 
 
 
 

Vi rekommenderar: Lumix GX7

Panasonic Lumix är Fotografiskas huvudpartner. Nu har vi lyckats få till en Fotografiska edition på bara 200 exemplar av deras mycket kompetenta kamera GX7. Köper du en Lumix GX7 hos oss är du inte bara en del av en mycket exklusiv skara om 200 personer, utöver det ingår även ett särskilt medlemskap i Fotografiska Familjen! Unna dig själv en riktigt fin julklapp och låt därefter 2014 blir ett år som går i fotografins tecken!
Kameran går att köpa på Fotografiska
 
 
 
 
© Jill Greenberg
 

Kommande utställning: Jill Greenberg 

Works 2001-2011
13 december - 9 februari 2014
Den amerikanska konstnären och fotografen Jill Greenberg utvecklade sitt konstnärskap under den digitala revolutionens barndom. Livet som konstnär och fotograf förändrades radikalt 1990 i och med Photoshop 1.0. Mjukvaran har satt en tydlig personlig prägel på hennes konstnärskap och sätt att använda måleriska kvaliteter i sitt uttryck.
 
 
 

Julklappstips: För kaffe- och fotoälskare

Robert Capa var med och grundade den legendariska bildbyrån Magnum Photos som både Henri Cartier-Bresson och Elliott Erwitt tillhört. Som krigsfotograf har Capa bevakat det spanska inbördeskriget, Japans invasion av Kina, och stora delar av det andra världskriget. Några av hans mest kända bilder togs den sjätte juni 1944, Dagen D, då han landsattes vid Normandies kust, tillsammans med den andra vågen av amerikanska soldater
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet