fredag 20 december 2013

Fotografiska museet; Nytt avsnitt: Kakans podcast

Nytt avsnitt av Kakans podcast!


Paolo Roversi är en av vår tids mest hyllade modefotografer. Sedan han flyttade till Paris 1973 har trollbundit betraktare med ett bildspråk som ofta påminner mer om klassiskt måleri än om samtida modefotografi. Idag är det 2013 och hans fotografier möter fortfarande beundran, men också stark kritik. I det andra avsnittet av Kakan Hermanssons podcast har vi bett henne att diskutera Paolo Roversi utifrån ett genusperspektiv, till sin hjälp har hon bjudit in författaren och genusvetaren Vanja Hermele.

Är det stor konst vi ser eller simpel sexism?

---> Lyssna på podden (iTunes)

---> Ladda ned podden (.mp3, högerklicka och välj spara som):

---> Läs mer om podden
 
 
 
 
© Roger Turesson
 
 

Ny utställning: Arabiska våren

Det har gått tre år. Fredagen den 17 december dränkte sig den tunisiske gatuförsäljaren Muhamed Bouazizi i bensin och tände eld på sig själv. Det var en protest mot polisens trakasserier. Händelsen kom att bli startpunkten för den arabiska våren. Dagens Nyheters fotografer har följt utvecklingen på plats och vi visar nu tre år i nyhetsbilder.
Utställningen är en del av Fotografiska For Life; vår plattform för projekt vars mål är att uppmärksamma sociala frågor och skapa debatt och påverkan, genom att använda fotografi som medium för att illustrera, informera och inspirera till handling.
 
 
 
 

Först till kvarn: specialpris för medlemmar

Säsongspremiären av F 1-6 (vår klubb med fokus på världsdj:s inom den elektroniska genren) i november levde upp till våra förväntningar, och mer därtill. Vi är mer än glada över att så många av er dök upp och dansade som om det inte fanns någon morgondag. För att avsluta året i fin stil har vi för avsikt att bjuda på den andra upplagan av F 1-6 (F 2) precis innan 2014 anländer, 28 december för att vara mer exakt. Vår vana trogen ställer vi till med stort kalas och bjuder in hela fyra utländska akter, samt tre svenska. Som strössel hittar du även några av de visuella artister vi tycker är allra roligast vintern 2013. 
Till våra medlemmar har vi 100 biljetter till specialpris.
---> Specialpris medlemmar (250:-)
---> Ordinarie biljetter (300 :-)
F 1–6 är ett samarbete mellan Fotografiska och Segrén Hedlund Höistad
 
 
 

Inred det nya året med fotokonst!

Sedan vi öppnade för tre och ett halv år sedan har vi haft närmare 100 utställningar med flera av världens mest ansedda fotografer. I vår butik och webshop hittar du affischer från nästan alla utställningar.
Ta en titt och se vilka du gillar bäst! 
 
 
 
 

Julklappstips: Medlemskap i Familjen

Ett medlemskap i Fotografiska Familjen ger fritt inträde i ett år. Perfekt för den som vill frossa i fotoutställningar i världsklass. Njuta av konserter tre dagar i veckan eller bara komma förbi och ta en kopp kaffe och njuta av utsikten. Utöver det får den som är medlem inbjudningar till förhandsvisningar, medlemskvällar och rabatt i butik, restaurang och kurser i Akademin. (Medlemskap måste tecknas personligen, vilket gör att vi säljer presentkort på medlemskap). Ge bort ett presentkort på medlemskap till någon du tycker borde följa med dig till Fotografiska oftare!
 
 
 
 

Vi rekommenderar: Lumix GX7
Panasonic Lumix är Fotografiskas huvudpartner. Nu har vi lyckats få till en Fotografiska edition på bara 200 exemplar av deras mycket kompetenta kamera GX7. Köper du en Lumix GX7 hos oss är du inte bara en del av en mycket exklusiv skara om 200 personer, utöver det ingår även ett särskilt medlemskap i Fotografiska Familjen! Unna dig själv en riktigt fin julklapp och låt därefter 2014 blir ett år som går i fotografins tecken!
Kameran går att köpa på Fotografiska
 
 
 
 
© Johan Rheborg
 
 

Kommande utställning: Johan Rheborg

Backstage
17 Januari - 9 mars
Johan Rheborg har under många år fotograferat sina kollegor inom teater och film. Oftast bakom scenen, i väntan på att göra entré, under pauser i filminspelningen eller i logen före och efter föreställningen. Utställningen Backstage på Fotografiska är curerad av Thomas Wågström och presenterar över 80 verk.
 
 
 
 
© Emma Svensson 
 
 
Julklappstips: Presentkort på fotokurs
Ett tips för dig som vill be bort något som både inspirerar och underhåller är våra fotokurser. Då ger du samtidigt bort kunskap att bära med sig i livet. Det går bra att köpa presentkort motsvarande en hel kursavgift, eller delar av den. Vi har allt från nybörjarkurser och fördjupningskurser, till fotografering för föräldralediga och höstlovskurser. Ta en titt på kursutbudet och se om du hittar en perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om!
 
 
 
 
© Elliott Erwitt
 
 

Öppettider i jul

Vi har stängt på julafton men öppet som vanligt alla andra dagar (även på Nyårsafton). 
Passa på att ta med släkt och vänner eller njut av våra utställningar i godan ro på egen hand. Vi visar nu Elliott Erwitt, Jill Greenberg, Arabiska våren och Paolo Roversi. Vi har öppet 9-21 (sön-ons) och 9-23 (tors-lör). Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet