fredag 17 januari 2014

Fotografiska museet; Utställningstips!


 
 
 
 

Ny utställning: Corinne Mercadier

Wicked Gravity
17 januari - 9 mars
Den franska fotografen Corinne Mercadier iscensätter sina egna drömmar, väver in upplevelser från barndomen och suggestiva minnen i sina verk. Bilderna består ofta av fantasieggande landskap som gränsar till abstraktion, dramatiska kompositioner, gåtfulla karaktärer och frusna rörelser, som om tiden stod still. Fotografiska presenterar fem serier som visar Mercadiers utveckling som fotokonstnär från sekelskiftet till idag.
DN placerade utställningen som etta på sin lista över vårens konsthöjdpunkter. 
---> Se hela listan (tillgängligt för DN-prenumeranter)
---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
 
© Johan Rheborg
 

Ny utställning: Johan Rheborg

Backstage
17 januari - 9 mars
Johan Rheborg har under många år fotograferat sina kollegor inom teater och film. Oftast bakom scenen, i väntan på att göra entré, under pauser i filminspelningen eller i logen före och efter föreställningen. Utställningen Backstage på Fotografiska är curerad av Thomas Wågström och presenterar över 80 verk.
Under pressvisningen av utställningen samtalade Johan Rheborg med Thomas Wågström om fotografi i allmänhet och om Rheborgs bilder i synnerhet.
 
 
 
 
© Roger Ballen
 

Stockholm Photography Week

Under Stockholm Photography Week som vi arrangerar i vår kan du gå inspirerande workshops ledda av världsfotografer som Roger Ballen, Joyce Tenneson och Anders Petersen. Om du är fotograf själv, missa då inte heller möjligheten att delta i Portfolio Reviews där experter i fotobranschen kan hjälpa dig att ta nästa steg i karriären! Utöver det sker det massor med andra intressanta och spännande saker för den fotointresserade under veckan!

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
 
 
 
 
© Pieter ten Hoopen
 

Vinter-OS: Vittnesmål från Norra Kaukasus

Pieter ten Hoopen
30 januari - 23 februari
Vinter-OS 2014 som börjar den 7 februari avgörs delvis i Kaukasus i närheten av Sotji i Ryssland. I samma bergskedja ligger också Nordkaukasus, platsen för Europas blodigaste konflikt. Tillsammans med Inna Bukshtynovich från Civil Rights Defenders har Pieter ten Hoopen besökt Tjetjenien, Dagestan och Ingusjien i Nordkaukasus för att dokumentera de grova överträdelserna mot mänskliga rättigheter som äger rum där och återge offrens historier återberättade av överlevande familjemedlemmar.
 
 
 
 

Tips för 2014: Bli medlem i Familjen

Du kanske är medlem i Fotografiska Familjen, möjligen har du varit, eller så har du funderat på att bli. Gör 2014 till ett år som går i fotokonstens tecken. Under 2014 kommer vi utöver ca 25 fotoutställningar bjuda på massor med annat intressant och skoj som går i kulturens tecken. Som medlem får du fritt inträde till våra utställningar, inbjudningar till utvalda vernissage och medlemsfrukostar, möjligheten att se flera konserter i veckan, och som inte det vore nog kan du besöka oss hur många gånger du vill bara för att i lugn och ro sitta i bistron och fika och njuta av utsikten.
Vi har en rad olika slags medlemskap. Ta en titt och se vilket som passar dig bäst!
 
 
 
 

Klubb: Dansa på museet!

1 februari är det äntligen dags för årets första klubbtillfälle. Bakom skivspelarna står bland andra Magda, Todd Terje, tINI och Kim Ann Foxman. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om vad som kommer hända mer under natten är att bli ett fan till klubben på Facebook.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet