onsdag 8 januari 2014

Moderna museet; Sista chansen: Ryskt avantgarde och Barnens Bästa Biennal

Från vänster: Vladimir Tatlin, Modell till monument till III:e internationalen, 1919–1920, rekonstruktion 1968/1976 © Vladimir Tatlin. Foto: Moderna Museet/Albin Dahlström. Bibelillustration (babels torn) av Gustav Doré, 1865.
 

Sista chansen för Ryskt avantgarde och Barnens Bästa Biennal
UTSTÄLLNINGARNA AVSLUTAS 12 JANUARI 2014

Den ryska hösten på Moderna Museet Malmö hastade förbi och i och med det nya årets start börjar det bli dags att plocka ner den omfattande utställningen Ryskt avantgarde – Visioner om en framtid. Men det finns fortfarande tid att ta en titt på verk av Rodtjenko, Tatlin och Popova med flera – utställningen håller öppet till och med 12 januari.

Samma dag stänger också höstens andra stora satsning, Berättelser. Utställningen, som är en del av samtidskonstfestivalen Barnens Bästa Biennal, vänder sig till både barn och vuxna som vill uppleva konst tillsammans.

Museet är öppet tisdag - söndag 11-18. Öppen visning med guide lördag 11 januari kl. 15.

 

I betraktarens öga
18 JANUARI - 16 MARS 2014

I den nyproducerade videotriptyken I betraktarens öga ger konstnären Lena Mattsson (1966-) en komplex bild av den kontroversielle författaren och förläggaren Bo Cavefors. Verket framställs Cavefors som en rockmyt och för Mattsson är litteratur- och musikvärlden tätt sammanbundna. Detta synsätt förstärks av musikern och konstnären Ola Åstrands medverkan som betraktare.

– I min värld är Bo Cavefors, trots sin egen utsaga av att vara totalt omusikalisk och verksam i en annan kulturgenre, en person, som man säger i Skåne: "rockar fett", säger Lena Mattsson.

Utställningen I betraktarens öga invigs lördagen 18 januari kl. 16 av museichef John Peter Nilsson och Lena Mattsson. Därefter hålls ett samtal mellan Lena Mattsson och Bo Cavefors.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press