onsdag 13 augusti 2014

Maxat på Norrbro och Moderna BarMålande barn på Moderna Museet. Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén
Pablo Picasso, Baigneuses au ballon, 1928 © Succession Picasso/BUS 2014

 

Stockholm Kulturfestival
Maxat på Norrbro för alla barn


Låt den sjönära miljön och det myllrande livet längs vattenbrynet inspirera dig. Hämta inspiration från Pablo Picassos strandmålningar av människor som leker på stranden och skapa sedan egna verk.

I år växer barnfestivalen och flyttar till Norrbro. Föreställningar, workshops och aktiviteter för hela familjen tar över en av Stockholms vackraste platser. Maxat på Norrbro pågår 12-16 augusti kl 12-19. OBS! Plats Norrbro

Maxat på Norrbro

 

Säsongens första Moderna Bar
Bokrelease Public Safety
STOCKHOLM 15 AUGUSTI 2014 KL 17-23

År 2000 gick projekt Public Safety av stapeln i den lilla bruksorten Skoghall i Värmland. Det var i högsta grad ett experiment. Konstnärerna var Paco Cao (Spanien), Esther Shalev-Gerz (Frankrike), Alfredo Jaar (USA) samt Jörgen Svensson som även var initiativtagare och projektledare, de jobbade med samhället under tre års tid.

Under årens lopp har det refererats till Public Safety både i Sverige och utomlands men vad hände egentligen? Vad var intentionerna och vad blev resultatet? Nu 14 år senare släpps en dokumentation i form av en bok. I boken skildras de olika projekten. Man har även gått tillbaka till samhället för att se om projektet avsatt några spår. Det har inte tidigare gjorts någon liknande dokumentation av ett konstprojekt.

Moderna Bar

 

Max Ernst, Människobild, 1931 © Max Ernst/BUS 2014
Marcel Duchamp, Cykelhjulet på pallen, 1913/1960 © Succession Marcel Duchamp/BUS 2014

 

Sista chansen!
Surrealismen & Duchamp

Med Surrealismen & Duchamp fortsätter Moderna Museet dialogen mellan Duchamp och andra konstnärskap i museets enastående samling.

Surrealismen under 1920- och 30-talet hör till modernismens avgörande konstnärliga och litterära rörelser. Utöver Marcel Duchamp visas verk av bland andra Toyen, Salvador Dalí, Dorothea Tanning, Giorgio de Chirico och Joan Mirò.

Surrealismen & Duchamp visas tom 17 augusti

 

Robert Rauschenberg
Monogram, 1955-59
© Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2014, Stockholm/VAGA, NY.

 

Du vet väl om Fri Fredag?

På fredagar kl 18-20 är det fri entré till Moderna Museets samling och reducerad entré till utställningen Nils Dardel och den moderna tiden. Utställningar på Plan 2 stänger kl 18. Välkommen!

 


Hitta din favorit i Moderna Museets Webshop
Moderna Museet finns på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube.
Vad händer på Moderna Museet Malmö?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...