tisdag 19 augusti 2014

Ny utställning: Anders Petersen


 
 

Sista chansen på söndag:

Isaac Julien  - Ten Thousand Waves

För tio år sedan försvann 23 kinesiska hjärtmusselplockare till havs utanför nordvästra Englands kust. I den fängslande installationen Ten Thousand Waves (2010) väver den brittiska konstnären Isaac Julien samman den tragiska händelsen med kinesisk kultur, historia och mytologi. Verket är en 55 minuter lång upplevelse på nio skärmar, där åskådaren bjuds in att röra sig fritt genom installationen.

Söndagen den 17 augusti klockan 21.00 stänger utställningen med Isaac Julien. 
 
 
 
 

I galleriet: Karolina Henke

Genom Fotografiskas tjänst Art Partner kan du köpa fotografisk konst från utställningarna i museet och av andra utvalda fotografer. Art Partner visar Karolina Henkes nya verk från och med 20 augusti till 30 september.
I Back to Nature leker Karolina Henke med tanken på barn som återvänder till naturen och lever helt i symbios med den, långt bort från civilisationen. I den världen väver hon även in surrealism, fantasi och saga, genom att porträttera barnen i skogsmiljö, och i kläder hon själv tillverkat, helt i naturliga material. 
Karolina berättar:  "Jag har alltid fascinerats av naturens perfektion och formspråk. Den är så fantastisk i sin enkelhet, så komplicerad och samtidigt känslig. Tanken har berört mig om hur vår miljö mår idag och hur mycket vår jord egentligen kan klara av för att bibehålla det fantastiska. Jag tänker på vad vi kommer att lämna efter oss, arvet till våra barn. Kanske börjar vi långsamt tappa känslan för naturen och hur viktig den är för oss. Jag ville påminna mig själv om det."
NÄR: 20 Augusti - 30 September
 
 
 
 

Skördefest på uteserveringen

Vår uteservering stänger för sommaren den 31 augusti. Vi tackar alla våra gäster för en fantastisk sommar och avslutar storstilat med skördefest lördag och söndag 30-31 augusti, då vi bland mycket annat har grönsaksmarknad och helgrillar gris från Domta gård. På scen på kvällen står Marlene Oak. Hennes musik är inspirerad av bland andra artister som Johnny Cash, Donovan, Roscoe Holcomb, Emmylou Harris, Nick Drake och Jake Bugg and The Kooks.
Välkomna att njuta av sensommarkvällen tillsammans med oss!
När: 31 augusti
 

 
 
 
 

Gå en fotokurs... eller ge bort en i present

Vi har fotokurser som passar både dig som är nybörjare och proffs. Kanske vill du bli vän med din digitalkamera eller så sitter allt tekniskt redan i ryggmärgen och du vill utvecklas konstnärligt. Möjligen har du bara tid en helg, varannan vecka, kanske vill du lägga ett helt år på fotografi, eller så passar det bäst med en riktigt intensiv kurs.
Vi har kurser för alla som vet om en sak, att de vill utvecklas och ta bättre bilder. För dig som har tid över i sommar redan finns det platser kvar på en del kurser, men du kan också kolla in kurserna som börjar under hösten.
 
 
 
 

 

Kommande utställning: Anders Petersen

5 september - 16 november, 2014
Anders Petersens bilder handlar inte om rika eller fattiga, utan om något betydligt djupare än så. Det som gör oss till människor. Nu visar Fotografiska en separatutställning med en av våra mest betydelsefulla fotografer. Från de första bilderna på Café Lehmitz 1967 till nya verk. Det finns ingen kronologi, däremot en röd tråd. Det handlar om möten. Och att vara närvarande.
Anders Petersen fotograferar strukturer, möten och relationer med dem som han identifierar sig med, som han dras till. De finns överallt, precis framför ögonen. Det handlar om en inre närvaro, inte om sociala ramverk. ”Det är viktigt att känna vem man är och att man är en del i ett sammanhang. När man bara skrapar på ytan blir det ointressant. Det är inte tillräckligt.” säger Anders Petersen.
Han interagerar med dem han möter. Ett utbyte. Ett okej. En ömsesidig bekräftelse när ett möte har ägt rum, samtalet fortsätter. Det oskrivna kontraktet mellan fotograf och objekt.
”En bra utgångspunkt är att vara oförberedd, inte veta så mycket. Känslan som man drabbas av är helt avgörande, och att ge sig in i situationer, utan att luta sig mot tryggheten” menar Anders Petersen. ”Du måste tydligt visa vem du är och vad du vill. Tänk före och efter, men inte under tiden du fotograferar.”
Utställningen på Fotografiska är producerad i samarbete mellan Fotografiska, Bibliotheque nationale de France och Galerie VÚ. Den består av bilder från Anders Petersens första projekt Café Lehmitz till nya bilder från Rom. 45 års fotograferande, på ett ungefär lika många år med möten. Men det är ingen kronologisk utställning. Anders Petersen blandar och skapar nya samband.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...