fredag 8 augusti 2014

Regnbågsfestivalen, Malmöfestivalen och Plattenspieler: Byetone

Från Barbara Krugers verk Untitled (Between being born and dying), 2008 © Barbara Kruger/BUS 2014. Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén
 
 
Moderna Museet på Regnbågsfestivalen – Malmö Pride
9 AUGUSTI 2014 KL. 15–19 I FOLKETS PARK

Den här veckan anordnar RFSL Malmö Regnbågsfestivalen – Malmö Pride i Folkets park och Moderna Museet Malmö kommer att vara på plats på lördagseftermiddagen den 9 augusti med workshop under temat Betydelsen av betydelser – konstworkshop om identitet. Under workshopen inspireras vi av den amerikanska konstnären Barbara Krugers verk. Vi utgår från reklambilder och reflekterar över hur bilder i vår omgivning påverkar oss.

Läs mer

 

Picasso på Malmöfestivalen
19–20 AUGUSTI KL. 11–19,
GUSTAV ADOLFS TORG

Under Malmöfestivalen flyttar Moderna Museet Malmö ut Verkstan och våra konstpedagoger till festivalområdet. Pablo Picasso står som inspiration och vi djupdyker ner i en värld av kubism, masker och ansikten. Under handledning av Moderna Museets konstpedagoger får alla deltagare möjlighet att skapa en kubistisk maskeradmask à la Picasso eller att skapa en Picassoinspirerad målning direkt i ansiktet.

Från cirka 5 år och uppåt. Drop in men begränsat antal platser. Välkomna!

Läs mer

 
Foto: Gisela Fleischer
 

Byetone. Foto: Giselle Galvao
 

Plattenspieler Malmö: Byetone (Raster-Noton)
6 SEPTEMBER KL. 19

Samtal runt en skivspelare med Mats Almegård och Olaf Bender/Byetone + Byetone live!

På initiativ av Inkonst lanseras konceptet Plattenspieler i Malmö, ett nytt samarbete med Goethe-Institut och Moderna Museet Malmö, där en rad innovativa tyska artister möter journalisten Mats Almegård i ett samtal kring musiken på en skivspelare. Efter samtalet ges en livekonsert. Först ut, lördag 6 september, är en av de främsta företrädarna för den experimentella elektroniska musiken: Olaf Bender aka Byetone från skivbolaget Raster-Noton.

Biljetterna kostar 150 kronor, släpps 6 augusti och går att köpa på Kulturcentralen & Rundgång.

Inkonst

Goethe-Institut

Läs mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...