fredag 15 augusti 2014

Säsongspremiär den 17 augusti :: isolna.se


 
 
Söndagen den 17 augusti - start 19.00:
Vi ropar in en begynnande höstsäsong med en utomordentligt trevlig auktion.


Sommaren har varit varm, åh så varm. Nu går vi mot svalare tider och kortare dagar, men frukta ej. Våra auktioner kommer att fortsätta sprida ljus och värme som aldrig förr. Vi hoppas att ni följer med oss mot en spännande höst och vinter.

Bland de många höjdpunkterna denna auktion finns en del föremål med en intressant proveniens från den anrika släkten Laurin som är värda ett extra öga. Sök helt enkelt "Laurin" i katalogen.

Vi fortsätter med våra realtidsauktioner som avgörs helt på nätet med fem föremål åt gången. Ett snabbt och effektivt system som hanterar en auktion om 500 nummer på cirka två timmar, vilket verkar vara uppskatta hos er. Självklart är ni mer än välkomna att besöka oss under visningsdagarna för att inspektera föremålen och lägga anbud om ni inte kan närvara under söndagen. Alternativt kan ni också ringa och fråga om föremålen om ni inte har möjlighet att besöka oss.

Som alltid - ett stort lycka till från oss i Solna!
 

www.isolna.se 


Proveniens: LaurinFrån släkten Laurin har vi denna auktion ett antal intressanta föremål, bland annat ett matsalsmöblemang som ägdes av Carl G Laurin och en mängd högkvalitativa silverföremål.
Mattor från IngegerdPassa på: två fina exemplar av Ingegerd Silows fantastiska röllakan finns att bjuda på. Låt golvet bli en yta för uttryck.  
Billing, Lars Theodor (1817-1872)Sin far till trots så blev det en konstnär av lille Billing och nu 150 år senare så lever hans verk vidare in i den digitala tidsåldern.
Res med din ikon
Ryssarna är inte bara hejare på att tillverka dyra samovarer utan även fantastiskt dekorativa ikoner. Denna lilla reseikon är stämplad Александр Тимофеевич Шевяков.

RetrogodsEn lång rad trevliga möbler från de där gyllene årtiondena som vi inte riktigt har släppt än. Threemen, Skrindan, Jetson, Fanett och Frisco bland mycket annat!

Kära Stig
Hur kan du vara så bra? Denna auktion bjuder på delar ur välkända serier som Berså, Röd Aster, Spisa Ribb, Karneval, Pynta och Pall.

Arkitekten
Ritad av Carl Malmsten 1951. Ingmar Bergmans val av skrivbord och något av en raritet på marknaden. Missa inte!

För glasälskare
Auktionen innehåller en mängd trevliga glasföremål med starka namn som Sarpaneva, Wirkkala, Lagerbielke, Toikka, S-Å Carlsson och Lindstrand.
Glöm inte golvet
En rad av mattor till överkomliga priser finns som alltid ute.

Stockholm i mitt hjärta
Tre vilt skilda stadsskildringar ligger ute för dig som inte får nog av vår kära hufvudstad.


U O S I K K I N E NRaija går inte av för hackor när det kommer till prydnadsporslin. En rejäl väggplatta - självklart Arabia.

Detta är bara början
Nya föremål väntar redan på att publiceras. I september håller vi nästa auktion som bland annat innehåller en del konst med proveniens ABF.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...