tisdag 19 augusti 2014

Sista chansen att se Pablo Picasso, Ursula Mayer och Lene Berg!

Pablo Picasso, Källan (La source), 1921 © Succession Picasso/BUS 2014
 

Sista chansen att se Pablo Picasso, Ursula Mayer och Lene Berg!
UTSTÄLLNINGARNA AVSLUTAS PÅ SÖNDAG 24 AUGUSTI

Sommaren är kort och snart är vår stora utställning med Pablo Picasso, Från Arkadiens sorglöshet till målad exorcism, slut. Utställningen, som består av verk ur Moderna Museets samling samt några viktiga inlån, tar fasta på Picassos vitt skilda stilar, vad de arkadiska landskapen i målningar som Källan (1921) symboliserar och varför Picasso talade om en del av sina målningar som "exorcismmålningar".

Parallellt med Picasso visar vi även en mindre utställning, Ursula Mayer: Till allt som jag kan bli där huvudnumret utgörs av den suggestiva filmen Gonda (2012). Österrikiska Mayer finns dessutom närvarande som ett inslag i Picassoutställningen med filmen The Lunch in Fur /Le Déjeuner en Fourrure (2008), liksom Lene Berg vars film Stalin by Picasso or Portrait of Woman with Moustache visas i Lastkajen.

"Djärvt nog kopplar utställningen samman hans inre och yttre demoner, där passionen och destruktiviteten i konstnärens kärleksliv ställs mot krigets förödelse. Därmed skapas en tydlig närvaro, där upplevelsen av konsten inte begränsas av en biografisk läsning, utan tvärtom ges en nerv och rå dynamik".
Carolina Söderholm, Sydsvenskan, om Pablo Picasso: Från Arkadiens sorglöshet till målad exorcism

"Ursula Mayer har ett säreget filmspråk som är svårt att likna vid något annat, med sekvenser fyllda av skönhet, ambivalens och språkliga omkväden som lätt förskjutna vandrar vidare".
Karsten Thurfjell, Kulturnytt, om Ursula Mayer: Till allt som jag kan bli

Så missa inte detta! Däremot pågår vår andra stora sommarutställning, Tora Vega Holmström: Jag längtar till överallt i världen, en vecka längre, till och med 31 augusti. Dessutom kan du fortfarande titta på Malmö Konstmuseums hyllade En egen röst: om kvinnors kamp för rösträtt och mänskligt utrymme som är samproducerad med Moderna Museet Malmö. Den pågår till och med 7 september och för 80 kronor kan du köpa en gemensam biljett som ger inträde båda till Malmö Konstmuseum och Moderna Museet Malmös sommarutställningar. Än är inte sommaren slut!

 

Hösten på Moderna Museet Malmö

20 september öppnar höstens stora satsning, Modernautställningen 2014 - Society Acts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...